Tak, Norge

Jeg må lige aflevere en hyldest til Norge. Jeg har forelsket mig en lille smule i landet. Og i dem der bor her. For jeg er tilbage.

For nogle måneder siden mødte jeg Line til en konference i Danmark. Hun holdt oplæg om noget telemedicin, som skabte ressonans i mit overarbejdede hjerte. Jeg strøg op til podiet, da hun var færdig og afleverede mit kort og spurgte, om jeg måtte skrive til hende. Det gjorde jeg så nogle uger senere. Og jeg spurgte, om jeg måtte besøge det center, hun arbejder for. Og som jeg troede lå i Oslo. Fordi vigtige sager jo foregår i en hovedstad. Not?

Jeg blev budt varmt velkommen til et besøg. Og lærte så, at centeret ligger i Tromsø. Som er tæt på verdens ende.

Og nu er jeg her. Sammen med Signe fra Danske Regioner. Som var fuldstændig frisk på at forlænge vores faglige besøg med et par dage i fjeldet.

Og nu sidder vi her på hvert vores hotelværelse og er overvældede til tåregrænsen. Over al den venlighed og omsorg, som nordmændene folder ud over for os. Bare fordi vi kommer, har de trommet en ordentlig flok forskere sammen til at fortælle os om deres arbejde. Der har været stramt program hele dagen. Bare for os. Og det er der også i morgen. De har kræset om os med tapas og kaffe og vafler med myseost. Og nu er vi lige kommet hjem fra en restaurant, hvor vi har fået måske den bedste sushi i mit liv. Nogensinde. Med norsk laks der smelter på tungen. Og Line, der leder centeret, har brugt hele sin aften sammen med os.

Læg dertil at Tromsø ligger så smukt, så jeg er ved at tude, når jeg kigger ud af mit hotelvindue. Med store fjelde og vand omkring. Med metervis af sne, som har givet sig til at tø. Fordi vi kom med noget forår fra Danmark.

Jeg er overvældet. Og taknemmelig. Og jeg håber, vi tager lige så flot og varmt imod, næste gang vi får gæster i Danmark.

IMG_1431

, ,

 1. #1 by amarOrama on 18. april 2013 - 22:08

  Lyder fantastisk.

  • #2 by Helle on 20. april 2013 - 21:07

   Men bedst i solskin

 2. #3 by Katrine on 19. april 2013 - 07:33

  Aj, det lyder jo helt og adeles vidunderligt. :-)

  • #4 by Helle on 20. april 2013 - 21:07

   Det er det. Bortset fra vejret

 3. #5 by Karina Palmquist on 19. april 2013 - 10:55

  Hej Helle, spændende og livsbekræftende at høre om dit besøg i Tromsø.
  Har ofte kigget på midnightsun maraton i Tromsø:
  http://www.msm.no/midnight-sun-marathon.9866.en.html

  Forsat god rejse

  • #6 by Helle on 20. april 2013 - 21:06

   Jeg kender flere, der har løbet det. Her er smukt, og det er en speciel oplevelse at løbe om natten i fuldt dagslys.

 1. Whole lotta love | Helles Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Slut dig til de 53, der følger denne blog

%d bloggers like this: