En varm velkomst

Geneve tog imod med åbne arme. Efter en lidt dramatisk afrejse i den vildeste tordenstorm i København, som så forsinkede os i næsten to timer. Men det er ligemeget, når jeg har ferie. En ferie er på en måde én lang forsinkelse. Min bagage kom høfligt til tiden, og ved siden af bagagebåndet stod en maskine med gratis billet til offentlig transport i Geneve. Tak, sagde jeg, og fandt bus nummer ti, som transporterede mig til den gamle del af Geneve.

Jeg gik op og op til Cathedral St. Pierre, hvor jeg havde indlogeret mig på et refugie for kvinder. En slags kloster, kan man sige. Og helt i særklasse hyggeligt. Home St. Pierre hedder det, hvis du nogen sinde får trang til et hyggeligt og billigt ophold i Geneve. Jeg valgte selvfølgelig den allerbilligste mulighed – en seng i en sovesal. Så mærker jeg, at jeg er på rejse, og det er den bedste måde at møde andre rejsende.

Geneve overaskede. Igen er jeg helt varm indeni over, hvor nemt det er at arrangere sig i den her by. Det er let at finde rundt. Det er let at skaffe transport. Det er let at bo billigt. Det er let at finde supergod og billig mad. Det er let at være glad.

Men jeg skal på tur, så jeg har købt en busbillet til Thonon-les-Bains, hvor jeg starter. Måske først i morgen, så jeg kan nyde den smukke gamle by og et godt glas rødvin ved kanten af den store sø. Jeg har ferie, og jeg gider ikke skynde mig. Endnu.

20130620-110429.jpg

20130620-110511.jpg

20130620-110538.jpg

3 comments

 1. Karina Palmquist · juni 20, 2013

  Lyder som en rigtig dejlig by – Geneve! Forsat god rejse og ferie, glæder mig til at læse mere :)

  • Helle · juni 20, 2013

   Geneve er en vidunderlig by. Men jeg skal ikke på byferie denne gang

 2. Katrine · juni 20, 2013

  Du er begyndt godt. Og ferie skal være langsommelig i ens eget tempo. :-) God videre færd! :-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s