Sne, is og hængehoved

Jeg lærer det vist aldrig. At en torsdag ikke er velegnet til at drikke for meget rødvin. Eller – torsdagen fejler for så vidt ingenting, hvis bare der ikke var en fredag morgen med en masse arbejde lige i halen på den. Og jeg var den, der skulle stille med fredagsmorgenmad på arbejde, så jeg måtte minimere min nattesøvn og vride mig ud i kulden alt for tidligt. Og koldt var det. Min cykel havde haft en kold nat i cykelskuret, – jeg kunne hverken bremse eller skifte gear. Så jeg cyklede til stationen med mit enorme læs morgenmad og tog med s-tog resten af vejen til Hillerød. Her måtte jeg opgive at låse cyklen og forlade mig på mine kollegers ærlighed. Men helt ærligt, hvem ville også stjæle en beskidt, dybfrosset cykel på en dag som i dag? Det var der heller ikke nogen, der gjorde.

Og rødvinen og hængehovedet? Ja det stammede fra en aften med tapas og to gode venner, og hvor kan man bare glemme realiteterne, når man sidder i godt selskab i en varm og hyggelig restaurant. Jeg holdt fri hele dagen i går og startede dagen med en løbetur i helt jomfruelig sne i skoven. Ingen havde trådt på det hvide, bløde tæppe, og skoven var viklet ind i stilhed. Det er lidt bøvlet at løbe i ankeldyb sne, men det er også en fornøjelse. Det blev kun til en lille tur på 7-8 km. Resten af dagen brugte jeg sammen med mine piger inde i byen. Egentlig havde jeg planlagt at være lidt juleagtig. Jeg har nemlig købt alle mine julegaver – på nettet. Jeg har snoet mig helt udenom de sædvanlige rædselsscenarier i julepakkede butikker. Men der har heller ikke været meget jul over gavekøbene. Men vi benyttede os af sneen og købte en bobslæde til Alma, som hermed blev introduceret til slæderæs. Og det ku’ hun lide. Så meget, at hun til sidst var blå om læberne af kulde og klagede over en kold mave under flyverdragten. Lige så træls, sneen er for min bevægelsesfrihed, lige så skøn er den, når man er sammen med et begejstret barn. Der er vist nogen, der truer med mere sne i weekenden. Måske jeg skulle finde mine ski frem og blive lidt begejstret?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.