Pukkelpister og fint besøg

20 iskolde kilometer i Rude Skov blev det i dag. Og jeg er dødtræt af at løbe på noget, der mest af alt minder om tilisede pukkelpister – uden ski. Ikke engang de aftener, jeg har løbet på Birkerøds cykelstier, har været isfri. Nå, det blev trods det hele en okay tur. Det er dumt at løbe på, og tempoet er i bund. Men det er jo smukt, og jeg møder masser af glade, venlige mennesker på min vej, der hilser mig glad på vej. Jeg løb næsten samme rute som sidste søndag, gennem skoven, forbi golfbanen, ind i Rude Skov igen, rundt om Løje Sø, hvor der efterhånden er en veletableret skøjtebane. Videre ned gennem skoven og tilbage mod Birkerød ad Rudersdal-sporet, forbi Stubbe Sø, lidt rundt i Birkerød og endelig hjemme i varmen. Her sidder jeg nu med varm chokolade og musik i højtaleren. Vinden var ubeskriveligt kold idag, og jeg har skruet lidt ekstra op for varmen.

I går løb jeg 9 km i Rude Skov på pukkelpisterne, mens det sidste af dagen svandt mellem træerne. Selvom jeg er træt af is og sne, er det dog dejligt at løbe i dagslys.

Jeg har haft fornemt besøg i weekenden. Jeg rykkede op i mormor klassen for 3 år siden, da Alma blev født på samme tid, som jeg startede kemoterapi for min sygdom. For 10 måneder siden fik hun lillesøster Ella, og i fredags ankom så de to prinsesser og indtog mit slot for weekenden. Legetøjet, bleer og skiftetøj blev foldet ud, og Alma satte sig i dronningestolen. Jeg havde fået fornøjelsen og æren af at låne de to helt alene i et helt døgn. Mor’en afleverede dem lidt spændt og tog afsted til den første kæresteweekend med far’en i meget lang tid. Og vi havde det superhyggeligt. Begge pigerne havde det bare dejligt og faldt i søvn som små engle. Jeg havde mentalt forberedt mig på en halvvågen nat, – nu var det første gang, at Ella sov uden sin mor. Derfor kiggede jeg noget forbløffet på uret i min mobiltelefon, da Ella pludrende begyndte at rykke mig i næsen næste morgen. Kvart i otte! Det er længere end jeg sædvanligvis selv sover! Alma kravlede også op i sengen, og så lå vi der og “hvilede op”, som hun siger. Senere kom mor’en og blev til søndag middag. Far’en skulle til mandefrokost, så vi kunne ligeså godt fortsætte hyggetiden. Det er dejligt at have god tid sammen for en gangs skyld. Og sneen fik lidt revanche i mit mentale regnestykke. Sne er jo skabt til børn og kælke – og barnlige mormødre, som synes det er fedt at lege.

Mit hus trænger til en alvorlig overhaling. En hurtig kost under spisebordet afslørede et studie i mulige middags-elementer, og jeg aner både modellervoks og chokolade i små plamager rundt omkring. Det værste er til side, og nu gider jeg ikke mere. Aftensmad og Livvagter – og så er det pludselig mandag igen.

3 thoughts on “Pukkelpister og fint besøg

 1. Kære Helle
  Din energi gør mig nogle gange forpustet! 😀 Det er utroligt, hvad du når og overkommer. Du er i sandhed et livsstykke. Kan du ikke liiiige sende et par skud energi i min retning? :-)))
  Det lyder jo, som om du har haft en dejlig og indholdsrig weekend, både med “alene-tid i løb” og tid med dine to prinsesser. Herlige billeder af dem klemt sammen på en bobslæde. 😀
  Jeg er enig i, at NU skal vi have is- og snefrie stier, for der er bare for glat derude. Når jeg er kommet mig over den forkølelsen, som forpester min tilværelse lige nu (nogle gange er små problemer jo kæmpe-store!!) satser jeg på ture på landevejen.
  Jeg har fundet den bog frem, som jeg nævnte for dig tidligere i sidste uge. Den hedder: Life on the run: Coast to coast.
  Jeg har også læst Murakamis bog. Den er god til at ens egne tanker bliver smidt i samme retninger, som hans.
  God mandag til dig.
  Kh Katrine

 2. Hej Katrine
  Forkølelse er virkelig en pest, når det bare bliver ved og ved. Har du prøvet med kamille-inhalationer? Altså – et håndklæde over hovedet over en gryde med kogende kamilleblomster. Det kan nogen gange skræmme forkølelsaen væk. Det lindrer i hvert fald.
  Tak for titlen. Jeg har fundet den på Amazon og bestilt den. Eneste problem er at der altid vælter en masse andre bøger ned i indkøbskurven 🙂
  kh Helle

 3. Jeg vil straks få afprøvet kamilleinhalationen. Alle gode råd er kærkomne.
  Og når man nu skal betale porto/forsendelse, kan man jo ligesågodt liiiiige nuppe et par bøger mere. De er jo billigere derovre og sikke et udvalg!
  Kh og en god omend kold dag til dig 🙂
  Katrine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.