Håndklædet i ringen – eller videre nu

Jeg var for kæk i går. Min astma var ikke i bedring. Jeg vågnede i nat med et gigaanfald, som tvang mig op i en times tid, før jeg kunne trække noget ordentligt vejr. Vor herre bevares da. Hvad er der med de birkepollen årgang 2010? SÅ slemt plejer det da ikke at være. Der var ingen kære mor klokken alt for tidligt i morges, for jeg skulle stå klar med et oplæg til en flok vicedirektører og rektorer klokken 8.30. Ikke i cykeltøj, og med præsentationen klar på computeren.

Dobbelt morgendosis astmamedicin og afsted efter morgenmaden. På en kold morgen, der godt kunne have mindelser om noget efterårsagtigt. Men det er stadig forår og pollensæson. Så da jeg var færdig med mit oplæg og tilbage på mit kontor, ringede jeg resolut til min læge. Hvad???? Sagde hun, – det plejer du sgu da at styre selv? Ja, pev jeg, men jeg kan ikke. Først troede hun, at det bare var mit løb, der var generet, men da det gik op for hende, at jeg også piver, når jeg sidder stille, lavede hun en akuttid i morgen. Og skrev en recept på antihistamin og noget anfaldshæmmende astmamedicin. Hun er en gudinde! En kollega kom ind og begyndte at bræge løs om noget healing. Nix! Nej! Jeg skal have helt kontante piller og inhalationer. Ingen mystiske håndspålæggelser til mig, tak.

Hjemme med mine nye medikamenter tog jeg en inhalation Ventoline, – og wups, opløstes lidt af skumgummisvampen i mine lunger. Den er ikke væk, men der er huller i den. Og jeg kan endelig trække lidt mere vejr. I har ingen anelse om, hvor dejligt det er, at sidde her i min sofa og trække mit vejr. Når alt det om håndspålæggelser er sagt, så har jeg i mange år også fået akupunktur mod min astma for at styrke kroppen, og det har jeg suppleret med en opbyggende diæt. Diæten er ret simpel. Jeg er ikke til ret meget hokus-pokus. Den går, kort fortalt, ud på at undgå hvede, mælkeprodukter, rå grøntsager, kaffe, sort te og alkohol. Og indtage masser af tilberedte grøntsager, kartofler, ris, kød, fisk, olie, vand, grøn og hvid te. og frugt. Frugt og grønt skal helst være årstidens herhjemmefra. Min akupunktør bor desværre i Århus, så jeg prøver at klare det med medicin og diæt. Og så må det være nok – nu må jeg videre.

Sjovt nok cyklede jeg virkelig igennem, da jeg cyklede hjem i eftermiddag. Gav baghjul selv til to fyre på racere 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.