Mentaltræning

I stedet for at gå rundt og være edikkesur over min escalerende høfeber og forkølelse, sidder jeg og mentaltræner. Jeg tog fra Hillerød til Østerbro efter arbejde og hentede mit startnummer til Copenhagen Marathon. Her mødte jeg et par bekendte og stod der med løbende næse og monsternys. Og pludselig fik jeg det bare sådan inden i. Nej fandeme NEJ. Ikke tale om, at birketræer i den grad skal få mig ned med nakken. Jeg skal fandeme nok komme igennem det marathonløb (ik, Jesper?)

Stod og snakkede med en bekendt om det der med at opleve radikale forandringer i forhold til evnerne til at løbe hurtigt. Hun havde prøvet i forbindelse med en diskusprolaps og massive rygproblemer at måtte opgive at løbe. Nu ville hun forsøge at gennemføre på søndag i omkring fem timer. Og vi snakkede om den hamrende svære proces, det er at mentaltræne sig selv til at have det okay med at løbe langsomt. Når man nu elsker at løbe om kap. Når man nu har givet selv de unge fyre baghjul, indtil noget heftig medicin for et par år siden stak en kæp i det hjul. Når man nu havde vænnet sig til at være i toppen af poppen. Og når man nu har indbygget nogle sejlivede ambitionsreflekser. Og – jaja, jeg ved godt, at jeg også bliver ældre. Men nedturen kunne have været mere gradvis. Og, jaja – jeg er lykkelig for at kunne løbe. Ambitionsreflekserne slår bare helt automatisk til. Jeg kan godt mærke, at netop den mentaltræning er både vigtig og god. Og jeg glæder mig, til jeg når helt i mål med den. Så jeg ikke behøver bruge energi på at være frustreret over det, som ikke længere er muligt. Og derfor tror jeg også, at det her marathonløb er en vigtig brik i den proces.

Jeg har mit startnummer liggende på bordet, og jeg løber på søndag, fordi det har jeg trænet til. Ikke på vilkår lader jeg mig slå ud af lidt snot og høfeber. Så kom nu bare an, ikke? Når Hanne med ro i stemmen kan sige, at hun løber løbet på fem timer, så kan jeg vel for pokker også (selvom jeg vil blive meget glad for at løbe hurtigere end det). Slut med piveriet og surmulen. Jeg har jo gjort større ting end at gennemføre et marathon, så hold nu op med skabe dig! Basta.

9 thoughts on “Mentaltræning

 1. Hej Helle,

  Selvom jeg aldrig har været en så dygtig og hurtig løber som dig, så kan jeg sagtens følge dig og dine frustrationer og tanker omkring fart/ambitioner.

  Men jeg føler, jeg er ved at være der i min proces, hvor jeg er glad for at kunne løbe, og det er det vigtigste. I to år deltog jeg ikke i nogle konkurrencer eller var aktiv i min løbeklub. Men nu er jeg så småt ved at være med igen, og jeg kan drømme om kommende løbeeventyr . Det er det vigtigste.

  Men når man står der med nummeret på brystet og startskuddet går, så sker der noget i én, – jeg tror alle løber deres yderste.
  Det vil du også gøre, og der vil stadig være en hel masse du giver baghjul – kvinder og mænd.

  Håber du får et fantastisk løb, at du ikke vil være hæmmet af pollenallergi og at du vil glæde dig over at være med og være godt løbende.

  Pøj pøj, glæder mig til at læse om dit løb 🙂

  Kh Karina

  • Tak. Jeg er heldigvis også bare sådan almindeligvis superglad for at løbe. Frustrationerne dukker op med nummeret på maven, og når jeg ikke kan følge dem, jeg plejede 🙂

 2. Hej Helle

  Jeg vil bare ønske dig alt held og lykke, gode ben, lavt pollental og en fantastisk tur gennem København i morgen. Det lyder jo som om du er top-trimmet og i form, og at du har gjort alt for at stå på startlinjen så velforberedt, som du kan. Taget en normal hverdag i betragtning. Man kan ikke tage højde for alt det, som ligger uden for ens kontrol og rækkevidde, men bare go with the flow på bedste beskub.

  Jeg har endnu ikke fået afklaret om jeg skal ind og heppe, men selvom jeg ikke står et eller andet sted på ruten og hepper på dig, sender jeg dig tanker og god energi hele løbet igennem.

  Kh Katrine

  • Tak, Katrine. Ja, jeg føler mig okay forberedt, men synes lige det her snot og birkepollen spænder rigeligt bedn. Men jeg er der i morgen tidlig.
   Og send endelig god karma i min retning. Det får jeg brug for 🙂

 3. Hej Helle.
  Måske ses vi i morgen.
  Jeg glæder mig vildt.
  Jeg løber bare for at gennemføre, så
  mon ikke du overhaler nr. 12229?

  Held og lykke
  knus fra Birgitte

 4. Hej Birgitte
  Er det dig Birgitte fra Hillerød?? Fedt at du løber. Selvfølgelig ses vi. Ellers sms mig i målområdet. Al mulig held og lykke til dig.
  Knus Helle

 5. Hej Helle. Jeg slukker computer nu, men er på sms i morgen….
  knuuuuus
  yes. det bliver fantastisk,

 6. Jeg tager afsted lidt tidligere. 7.33 fra Birkerød. Har aftalt at mødes med Jesper omkring kl 8 ved Dybbølsbro. Jeg har også cykel med.
  Glæder mig til at se dig igen
  Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.