Eksklusiv the og vinterløb

Og hvad har det så med hinanden at gøre? Det skal jeg sige jer. At løbe i det her snehelvede kræver forkælelse på andre fronter. Simpelthen. Varm chokolade kan være en dejlig opfølgning på en kold tur, men jeg er tedrikker. Jeg drikker helt bogstaveligt spandevis af the. Forleden var jeg i Østerlandsk Thehus ved Nørreport for at fylde husets the-depoter. Jeg drikker især meget hvid the, som jeg fik smag for, mens jeg var syg og mine smagsoplevelser i øvrigt blev totalt smadrede af medicin. Og hvid the kan det ikke betale sig at købe alt for billigt.
Jo de havde to forskellige slags uden tilsætning af forskellig frugtsmag. En økologisk til 50 kr for 100 gram og en eksklusiv hvid the til 150 kr. for 100 gram. Jeg elsker en ekspedient, som kan sige sådan noget helt uden at blinke. 150 kr. blev der sagt. Helt uden tøven. Og hun åbnede dåserne, så jeg kunne stikke næsen ned. Nåmn, jeg tager bare den økologiske, sagde jeg. Og så tog pokker ved mig. Arrh – det er jo jul, ik? Kan man få bare 50 gram, spurgte jeg. Jaaa, normalt sælger vi ikke under 100 gram, men for de dyre teer gør vi en undtagelse. Og jeg vimsede hjem med min lille bitte pose the, der kostede meget mere end den store. Og ved I hvad? Det smager himmelsk. Og her kommer det der med vinterløbet.

I går morges vågnede jeg halvtidligt. Der kom gæster til frokost, så en løbetur skulle være en morgen-én af slagsen. Så på med løbetøjet og afsted. WTF! Sneen lå dybt overalt. Nåmn, nu havde jeg tøjet på, så jeg stred mig op i skoven, hvor jeg løb – eller noget – i helt jomfruelig sne. Weeeee, hvor var det hårdt. Hvem har da også pladret alle de bakker ud lige i mit neighbourhood? Men det var selvfølgelig også en lille smule sjovt at kæmpe mig igennem snemasserne. Og komme hjem til morgenmaden og blive klar på noget frokost.

I dag er det same story. Jeg skal til frokost i den store by – og have min anden Messias for denne weekend. Fråds, egentlig, men af den fine slags. Løbeturen måtte igen tages inden morgenmaden, og den skulle helst være lidt længere. Derfor skånede jeg bentøjet og tog en cykelsti-tur til Blovstrød. Og tak til Allerød Kommune for at rydde og gruse cykelstien på Kongevejen. Og shame on Rudersdal igen for ikke at gøre noget. Tsk – Danmarks rigeste kommune (eller tæt på), og Danmarks suverænt dårligste til at rydde sne for andet end de store biler. Alligevel var det klasser lettere end at løbe i skoven. Efter 1½ time og et varmt bad kunne jeg så sætte mig med den himmelske the og en stor skål müesli. Og føle mig sådan rigtig juleforkælet – helt af mig selv.

2 thoughts on “Eksklusiv the og vinterløb

  1. Good for you. Because you’re worth it. Også en the til 150,- for en bette pose. Problemet er bare, at man vendes jo til den virkelige gode kvalitet. Ligesom med rødvin. ;-D Drikker ikke det billige sprøjt. William og jeg var også i Østerlandsk thehus forleden efter den afsluttende undersøgelse af hans opererede øje. Jeg synes, at knægten skulle have den del af opdragelsen med at se en fantastisk forretning, hvor der både tales pænt og høfligt og hvor det bare er en fornøjelse og en oplevelse at handle. Han freakede lidt over deres kasseapperater. Og forklæderne. Og duften. Og det hele. Det gjorde mig rigtig glad. At han værdsatte dette hele. Vi købte nu bare en kedelig Earl Grey. Men flottede os med nogle helt vildt dyre engelske småkager. De smagte nu også helt vildt godt. Til godt 5 kr. stk. Men mand – hvor vi værdsatte at spise dem. 😀
    Nå længere smøre. Og hey – hvor dejligt du byder på lunte og rødvin. Må jeg lige se dagene an? Det kommer lidt an på vejrliget og mandens byggeri i de dage. Så skal jeg nemlig passe hende den lille. Og sådan alt det andet.
    Knus til dig 🙂

    • Jeg elsker det der med høflig betjening og forklæder, og jeg er blevet anbefalet en thebutik i Hellerup, som jeg skal tjekke ud.
      Jeg er rigtig fleksibel mellem jul og nytår. Passer småtøsebørn den 29. og 30. – men de andre dage arbejder jeg bare – og vil supergerne forstyrres og opfordres til overspringshandlinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.