Solskinstur i København

Vågnede fælt tidligt i morges efter en sen fødselsdag hos min søster. Men himlen var uden skyer, og jeg havde en morgenaftale med Sirus i løbesko. Så ved halv ni tiden tøffede jeg afsted mod Bryggebroen. Det var isnende koldt, og himlen lysende blå. Solen stod lavt og blændede mig, indtil jeg drejede ind på stien langs vandet mod Islands Brygge. Det var den herligste morgen. Sådan en morgen, hvor løbere og hundeluftere på stien hilste hjerteligt.

Vejen til Bryggen på Amagersiden er ret skøn. Der går en sti langs vandet, og denne morgen var vandet helt blikstille. Alt spejlede sig. Til den anden side er der kolonihaver med sjove huse, hvor mænd går og nørkler med både og biler. Kontrasten til Islands Brygge er voldsom.

Vi mødtes på broen, og det viste sig, at Sirus havde planlagt en rute gennem det vågnende København. Og hvilken tur. Folk var endnu ikke på gaden, og solen skinnede bramfrit på hele turen. Jeg skule virkelig have taget det lille kamera med, men nu må I nøjes med de indre billeder. Turen blev ren sightseeing gennem det smukkeste København. Og vi knævrede løs hele vejen. Det er altså så hyggeligt at have nogen at løbe med igen.

Vi løb over Bryggebroen og løb gennem centrum, forbi Nørreport og Statens Museum for Kunst. Videre langs Sortedamssøen og op gennem Fælledparken. Så fortsatte vi gennem Østerbro til Kalkbrænderihavnsgade og langs vandet til Langelinje og Kastellet. Vi sludrede lidt om Operaen, og så var jeg nødt til at standse ved Skuespilhuset og se lidt nærmere på det (sightseeing, var det jo). Så rundede vi Nyhavn og mit yndlingsstræk på den gamle maratonrute. Vi krydsede vandet til Christianshavn, hvor en gammel kæreste sikkert stadig bor. Havde et hyggeligt gensyn med Christiania, og så var vi tilbage på Amager og satte et kryds ved Bryggebroen. Og så driblede jeg det sidste stykke hjem. Og havde pludselig løbet noget, der ligner 28 km.

Det går jo sådan set ikke helt skidt med den træning. Selvom tempo var noget, jeg havde engang.

6 thoughts on “Solskinstur i København

 1. Så fru Tudekiks! 28 km efter en sen aften. Ikke sådan at kimse af, så det der med tempo skal pakkes lidt væk. I know at du tænker på gode tidligere dage og på din fart, men det du præsterer er jo noget, som de færreste kan. Så visse vasse…. 😉
  Det lyder som den herligste sight seeing tur gennem Cph. 🙂 Løb du dogme eller kan du smide et link op med turen fra dit gps-ur?
  Knus og god søndag

  • Jeg løber stadig dogme, men Sirus trackede hele turen. Altså undtagen turen frem og tilbage til Bryggebroen.
   Jeg tuder bestemt ikke (ret meget), men havde en super dejlig tur.
   Knus til dig også

 2. Hej Helle.

  Tusind tak for den herlige tur igår … det var virkelig en fornøjelse at løbe gennem København i det fantastiske vejr som luftlaget havde valgt at forkæle os med.

  Jeg har gpx-fil og kml-fil af turen liggende på computeren; men ved ikke rigtigt om det er muligt at attache filer via bloggen … skal jeg evt. maile dem til din FB-konto?

  Kh SIrus

  • Hej Sirus
   Det er sørme mig, der takker. Sikke en rute, du havde udtænkt. Det var i sandhed en fornøjelse af de helt store. I dag har jeg løbet 11-12 km i strid blæst på Kalvebod Fælled.

   Jeg tror ikke, du kan vedlægge filer til en kommentar, men send den meget gerne til FB, så kan jeg vedlægge den (håber jeg).
   KH Helle

   • Og jeg venter spændt. Det kunne jo være, at jeg kunne løbe noget af den… Bare som sådan lidt inspiration og pep i hverdagen…. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.