Blæsevejr og Brøndby Havn

24 iskolde kilometer sådan en lørdag. Det dårlige er, at Lorteøen lugter og lever op til sit navn sådan en dag. Og at den der vind næsten ophævede enhver fremdrift sine steder.

Men for fanden da, hvor var det en smuk tur. Jeg løb til Valbyparken og videre til Hvidovre Havn (som jeg er blevet lidt lun på). Da jeg nåede ud mod Amagermotorvejen og broen, gik den der vind helt amok. Og jeg droppede Amager. I stedet løb jeg på opdagelse til Brøndby Havn med motorvejen indenfor hørevidde uden at kunne se den. Hele vejen var på stier uden biler gennem noget naturagtigt. Og det kørte bare, gjorde det. Brøndby Havn var en lille overraskelse. Jeg anede ikke, at Brøndby kunne rumme sådan en hygge. Og så fik jeg vind-inferno for resten af vejen. Havde i al ubemærkethed haft en solid rygvind mod Brøndby. Jeg var ved at lette på motorsvejsbroen. Havde egentlig regnet noget medvind ud det sidste stykke. Og der tog jeg så bare helt fejl. De sidste fem kilometer hjem var nærmest endeløse, og jeg var af gammel vane ved at kaste op af vinden. Mit maveskind tror stadig, det er fri for fedtlag og bliver afkølet, men jeg kan fortælle det noget andet. Det er så polstret, så det der med ondt i maven af kulde er ren indbildning. Hold bare op med det en anden gang.

Jeg havde kameraet i væskebæltet, så velkommen til at nyde turen helt uden modvind:

Is i Fiskerihavnen

Haveforeningen Musikbyen

Dette er ikke en bakke, som man kunne tro, men 'Bjerget' i Kystagerparken

Udsigt på 'Bjerget'

Ikke at jeg på nogen måde var fristet

Isnende kulde ved Hvidovre Havn

Overraskende scenarier bag Amagermotorvejen

Brøndby Havn - hvem skulle have troet det?

Sej Brøndby-surfer

Blæst over motorvejsbroen

Og hjemme er der grøde i kanalen - alligevel

Og kan vi så ikke være enige om, at det er nok. Kom nu helt ærligt med lidt varme, så de der fugle kan komme til at svømme. Vi trænger til at se noget grønt. Og jeg har fået fregner på næsen. Er det måske ikke et forårstegn? Jeg spørger bare.

6 thoughts on “Blæsevejr og Brøndby Havn

 1. Du kan også forsætte på en dejlig tur ud mod vest til Vallensbæk havn langs de kunstige søer helt ude ved vandet, eller dreje op af Vestvolden der ligger lige på den anden side af Amagermotorvejen

 2. Hej Helle
  Ja det er isnende koldt – men vist mere i dag end i går? Ihvertfald hernede på sydsjælland. Jeg har også lige været ude og løbe et par timer og puh en kold vind..
  Det er nogle flotte billeder, men nu vil vi have forår!
  Mange hilsner Gitte

 3. Du er og bliver en eventyrer. ;-D Dejligt med din beretning fra et nyt område, som du får udforsket. Og jeg er SÅ enig i stemningen; NU SKAL vi have varme. Synes ellers jeg var sådan lidt polarbear-agtig, men det har ganske langsomt fortaget sig. Nu putter jeg mig ved brændeovnen…
  Knus 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.