Andre virkeligheder

I aften mødte jeg en mand fra et østeuropæisk land, som havde brug for vores hjælp til den infektion, han havde fået. Fordi han sover udenfor. På gaden. Jeg spekulerer på, om jeg skal glæde mig over, at det er bedre at leve på gaden i mit land. På en iskold vinterdag. End det er i det land, han kommer fra.

Jeg spekulerer på, hvordan nogen virkelig kan mene, at han ikke er mit problem. Når han står der foran mig. Og holder døren ind til apoteket. Med øjnene fulde af magtesløshed og feber i kinderne.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 thoughts on “Andre virkeligheder

 1. Jeg ved ågu ikke om det er bedre at leve i det ene ellr det andet land når man lever på gaden. Måske er det alligevel bedre i Dk end Rumænien – desværre kan man ikke være sikker på det.

  Hvor vil man bare gerne hjælpe dem alle sammen. Det er jo nogens far, mand, søn, bror – og man kan ikke holde ud at tænke på at det kunne være lige netop ens egen der stod der….

  • De af dem, jeg har talt med, udtrykker, at det er bedre her og derfor bliver de. Specielt i håbet om at kunne arbejde, når frosten slipper igen. Jeg håber bare, at København hurtigt etablerer indendørs overnatning. Et tag over hovedet ville redde meget.
   Imens tager vi os så af de infektioner, de redder sig. Det redder sikkert også et liv eller to.

 2. I TV-Avisen i aftes hørte jeg om, at nogle københavnske kirker pga kulden har åbnet nødherberg for udenlandske hjemløse, som ikke har adgang til de almindelige herberger (hvilet angiveligt kræver et gult sygesikringskort). Et folketingsmedlem, kom derefter på skærmen og kritiserede kirkerne, for når kirkerne opretter nødherberg, så gør de det jo attraktivt for de udenlandske hjemløse at blive her i landet fem for a skrubbe hjem. Har du nogensinde hørt noget så hjerteløst?

  • Kære Anna. Det ryster mig, hver gang jeg møder mennesker,som seriøst vil give nødlidende et spark ud i intetheden. Jeg kan simpelthen ikke begribe det. Samme politikere råber jo også regelmæssigt op om den sundhedsklinik, jeg bruger nogle timer i. Fordi den er for udokumenterede migranter. Heldigvis har politiet andet at tage sig til, og de kan få den behandling,som de ikke kan få andre steder. Tro mig, der er ikke noget attraktivt ved at leve på gaden.
   Bavnehøj Kirke i København V, Den kolde næse på Amager og Kristuskirkeni Nordvest har alle åbent for alle slags hjemløse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.