Fornemmelser for sne

Jeg har løbet min bedste tur i lang tid. Havde sådan en lang morgen med avisen og to kander the, og efter at have balanceret til byen på spejlglatte veje med min cykel, klaret marathonventetid på posthuset og ditto i brugsen, snørede jeg løbeskoene kl 15. Vejret var fantastisk. Knaldende blå himmel, sol, snepudder overalt og den stilhed, som kun store mængder sne giver. Jeg løn en time og tyve minutter, og jeg kunne have løbet meget længere. Ingen ømhed nogen steder, ingen åndenød, ingen trætte ben. Det er selvfølgelig svært at lægge nogen form for kvalitet ind i træningen, når man sådan skrider rundt på glatte skovstier, men smukt er det, og sine steder lykkedes det at holde et pænt tempo. Jeg blev overhalet af råvildt, som forvildede sig ud på stierne. Sværme af småfugle var på jagt efter føde i skovbunden, og de fløj solidarisk op, når jeg nærmede mig. Jeg løb ind på nogle af mine yndlingsruter i skoven. Rundt om Stubbe Sø og videre over Hørsholm Kongevej rundt om Løje Sø to gange, før jeg vendte næsen hjemad igen. Hilste på en lille flok på langrendsski og ønskede god tur. Først ude af skoven igen, gik det op for mig, at det var mørkt. I skoven lyste sneen.

Så sidder jeg varm og tør efter brusebadet. Tilfreds og glad over løbeturen. Jeg har et stykke tid haft ømhed eller smerter i højre ankel. I sidste uge tog jeg konsekvensen og købte et par super stabile løbesko i håb om, at det kunne løse problemet. Det gjorde det til en vis grad, men ikke helt. Lidt mere systematisk eftertanke måtte uundgåeligt føre til spørgsmålstegn ved mine elskede høje støvler, som jeg har brugt meget konsekvent de sidste 3-4 uger. Og – øv nok – så virker det, som om min ankel er tiltagende glad for at transportere sig rundt i flade støvler. Hmmm, jaja – okay så går jeg mest i flade støvler, men lidt i de høje. Det kan jo heller ikke nytte, at jeg ikke kan løbe. I morgen vil jeg løbe en morgentur, inden jeg gør klar til julefrokost med alle mine unger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.