Scener fra en togrejse

I toget mellem hovedstaden og Jylland sidder jeg sammen med min søn og hans kæreste. Vi har snakket og grinet og er nu optaget af vores computere og bøger en stund. På den anden side af midtergangen sidder en pige på 5-6 år med sin far, som ser ud til at have tyrkiske aner. Pigen pludrer løs om alt mellem himmel og jord og vrider det ene svar ud af far’en efter det andet. Hun snupper hans telefon og leger videre med den. Der er krummer i den tøs. Hun udforsker alt, hvad mobiltelefonen kan mestre. Min opmærksomhed går på afveje, men pludselig bliver jeg revet tilbage. Nej, siger pigen højt og tydeligt, her er jo fuld af danskere. På klingende københavnerdialekt.
Jeg griner til hende. Du lyder ellers ret dansk selv, siger jeg. Nej, siger hun, jeg skal til Tyrkiet til sommer. Hun fortæller, at hun har både en søster og en bror i Tyrkiet. Og en farmor. Jeg kan også snakke arabisk, siger hun. Faren smiler overbærende. Nå nå, siger han. Sig noget på arabisk, siger han. Nej, siger barnet, ikke når der er danskere. Man må ikke snakke arabisk, når der er danskere.

MAN MÅ IKKE SNAKKE ARABISK, NÅR DER ER DANSKERE!

Jeg lader den bare stå lidt. Måske nogen bliver stolte af, at deres politik virker helt ud i de mindste led.

4 thoughts on “Scener fra en togrejse

 1. Hej Helle,

  Lyder utrolig spændende med din rejse/ophold til Nepal. Hatten af for dit engagement og vilje til at hjælpe andre. Det er da fantastisk synes jeg.

  Jeg ville selv utrolig gerne opleve Himalaya, for jeg elsker bjerge.

  Håber du finder et godt projekt til sommeren og glæder mig til at læse, hvad det ender med.

  Ærgerligt at det danske samfund er blevet så intolerant og lukket for andre kulturer. Men det lyder som om den lille pige kunne bygge broer 🙂

  Kh Karina

  • Himalaya skal man unde sig selv på et tidspunkt i livet. Det er helt unikt.

   Jeg samler på sådan nogen små piger som hende i toget, men jeg blev skræmt over, at hun allerede havde lært lektien. Tankevækkende om mine børn kunne have sagt ligesådan? Min eksmand er englænder. Men det er selvfølgelig ikke arabisk…..

   kh Helle

 2. Hej Helle

  Sjovt indlæg og stof til eftertanke;-)
  Tak for din hilsen i min gæste bog, vil klart overveje dine forslag ang. suppe / te.

  Glæder mig til at følge dine ture, synes bjergbestigning er dybt facinerende og “in my dreams”, ville jeg det gerne. Men, man kan ikke alt og jeg har jo valgt en anden vej ud i ekstremerne.
  Spændende at se ind på din blogg..
  Kh Tina

  • Hej Tina

   Ja det er da værd at prøve. Jeg har forsøgt mig med proteinpulver, men det er så kvalmende og smager afskyeligt.
   Du kunne jo overveje at kombinere løb og bjerge i et af de ekstreme løb i Himalaya? Jeg har flere, jeg kan anbefale 🙂

   kh Helle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.