En streg i regningen

Der var en forklaring på min store hang til søvn. I går fik jeg pludselig høj feber. Jeg havde hostet hele dagen, en hoste jeg tilskrev den bil-os, jeg har bevæget mig rundt i de sidste dage. Men det blev feber på den der måde, hvor man er øm over det hele, og hvor jeg ville sove, men ikke rigtigt kunne. Det var lidt hurtigt, synes jeg. Altså feber og dårlige maver hører med, når man er i Nepal længe nok. Men jeg var jo lige kommet. Efter en nat med feberrasen begyndte min mave at rumle, og så tager jeg ingen chancer. Men er helt igennem medicin-politisk ukorrekt, og tager en gang bredspektret antibiotika. Og nu her nogle timer senere virker det hele på vej til okay igen. Og jeg kan igen overskue at flyve til Nepalgunj i eftermiddag. Rygsækken er pakket, og om lidt tjekker jeg ud af mit komfortable hotel. For at begive mig afsted til noget, jeg ikke rigtigt ved, hvad jeg skal vente mig af. Jeg har læst om Humla, og Jeroen har vist mig film, og jeg har tygget mig igennem et utal af rapporter derudefra, men hvordan det bliver at leve derude i de næste mange uger, vil tiden vise. Jeg glæder mig, og jeg er næsten ydmyg i forhold til det.

Jeg er selvfølgelig også spændt på, om jeg kan løse opgaven. Om mine hengemte sygeplejekompetencer kan komme til deres ret. Jeg er spændt på, hvilke helbredsproblemer, de har derude, og jeg er spændt på, hvordan de tager imod mig. Vi har pakket medicinen og sendt den afsted i går med bus, så det er ankommet, når jeg lander i eftermiddag. I morgen flyver jeg og medicin videre til Simikot, hvor jeg bliver en dag eller to og vænner mig til højden. Simikot ligger i 3000 meters højde. Jeg har købt medicin til mig selv og lidt småting som chokolade, som kan være rart at have. Her ville jeg gerne have vist jer et billede af den enorme bunke medicin, som bidragene fra Danmark blev til. Men min internetforbindelse er for langsom, som den må I vente med. Men det er MEGET, og jeg er rigtig glad for, at jeg ikke skal bære det selv. Det gør mig rigtig glad at kunne komme derud medbringende så meget medicin og forbindsstoffer og fortælle, at et lille land langt væk også har omtanke for dem.

Strømmen af næsten daglige nyhedsbulletiner stopper nu. Nu bliver det dyrebart at bruge satellittid. Måske er der internetforbindelse i Simikot, og så kan jeg sende der fra.

5 thoughts on “En streg i regningen

 1. Ønsker dig al held og lykke med dit fantastiske projekt. Hvor er du heldig at du kan gøre sådan noget, ville ønske at jeg kunne bruge mine sygepleje evner som dig. Men må nok vente til at børnene er lidt større.

  Også i Finland er det meget varmt og sommerligt, grønt og helt utroligt. Så helt helt anderledes end det du oplever nu.

  Pas på dig selv og dit helbred!!!

  Knus og mange tanker, glæder mig til at læse mere.

 2. Det glæder mig, at medicinen virkede. Jeg håber også, at modtagerne af “din” medbrate medicin er klar på, at modtage det og forstår, hvorfor det virker. … I modsætning til deres bønneflag, mantraer m.m.

  Der er gode ting i buddhismen; men ingen helbredelse. Til det virker videnskab.

  God tur, god oplevelse!

 3. Tusind tak for alle de gode ønsker.
  @Hammy, vestlig videnskab er fin, men du skal ikke undervurdere den tibetanske buddhistiske visdom. Folkene har trods alt levet til at forblive et folk, og der er meget den vestlige medicin kommer til kort overfor. Men en kombination…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.