Sydhavnen rocker

Hvad har Sydhavnen, som ingen andre steder har? Ølaber, tis, bodegaer, sort kaffe og et hav af originaler. Sydhavnen er fuld af lorteliv. Som måske har det lidt bedre end andre lorteliv, fordi her er lys og luft og træer og vand. Karreerne er mange, med træer og græs imellem. Her er havebyer og musik. Og nogen gange tørre tæsk i luften på Mozarts Plads. Men kun interne tæsk. Ølaberne på Mozarts Plads er høflige ølaber. Kommer en af dem uforvarende til at steppe ud på cykelstien for an mig, lyder der omgående et undskyld. Ikke ‘skat’ eller ‘dame’, bare undskyld. Der er ingen, der råber frække bemærkninger efter mig. Kun efter hinanden.

Her er så fuld af originaler, at man næsten løfter et øjenbryn ved synet af et jakkesæt. I dag var der loppemarked på Mozarts Plads, og ølaberne var skubbet en smule til side for nogle timer. Men det gjorde ikke noget. Der blev handlet livligt med legesager, gammelt skrammel, tøj og tasker. Jeg blev standset af en kvinde, som skulle skynde sig ned på pladsen for at købe en bamse for 25 kroner. Som hun havde parat i hånden.

Almindelige mennesker gider ikke bo i Sydhavnen. Og det skortede heller ikke på advarsler fra de kolleger, som sad og arbejdede med de skæve vinkler på københavneres sundhed. Sydhavnen er det laveste, sagde de. Du kan ikke engang få en læge i Sydhavnen.

På en eller anden måde passer Sydhavnen og mig bare rigtig godt sammen. Jeg elsker at være her. Jeg føler mig så hjemme. Jeg elsker al den forskellighed, og jeg elsker den stemning, der er her. Midt i alle de der lorteliv. Jeg kan selvfølgelig også fortrække hjem i min bedsteborgerghetto. Som jeg også elsker.

I aftes rockede Sydhavnen sådan rigtigt. Havde besøg af et par gode venner, og vi besluttede at indvi mit musikalske Sydhavns-liv. Paul Halberg skulle spille i Karens Minde, som er det lokale kulturhus. Og der blev rocket igennem, gjorde der. Gamle Creamnumre, Jimmy Hendrix. Eric Clapton. The lot. Og de var der, alle gutterne og gutinderne fra Sydhavnen. Med store maver og overskæg. Og lårkorte kjoler på lidt for gamle tøser. Hashtåger i gården. Og billige fadøl. Hold da helt op, hvor var det bare befriende med sådan en omgang håndværkerrock i de rette omgivelser. Jeg må hellere melde mig ind i Sydhavnens Musikforening.

2 thoughts on “Sydhavnen rocker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.