Pramdragerstien

Måske er der noget juleoverskud, der er ved at snige sig ind på kontoen? I går løb jeg både  morgentur på Fælleden og aftentur rundt i Randers, og i dag måtte jeg simpelthen springe afsted ned ad bakken fra mine forældre og løbe en tur langs Gudenåen ad den gamle Pramdragersti. Pramdragerstien stammer tilbage til 1400-tallet, hvor pramme blev trukket af pramdragere mellem Bjerringbro og Randers. Det var hårdt og usselt arbejde, og der er spundet mangen en historie om pramdragerne.

Men stien er der stadig. Den blev renoveret sidste år, og jeg elsker at løbe der,når man kan for vand. På begge sider af stien er vand, Gudenåen til den ene side og oversvømmede områder til den anden. I dag var det smukkeste lys malet ud over ådalen, så jeg tog kameraet i hånden og løb afsted i tide, før mørket sænkede sig helt. En ting er nemlig at løbe i mørke på fælleden, hvor der bare huser mordere og romaer, noget helt andet er Pramdragerstien, hvor der er iskoldt vand til begge sider og vrede pramdragerspøgelser. Som nok kunne spise sådan en lækkerbisken i tjekket løbetøj. Jeg nåede det, inden solen helt forsvandt, og I kan bare få billederne og høre violinerne i baggrunden.

Og så hjem til et bad og et godt glas rødvin. Serveret med kærlighed. Inden jeg smutter hjem til hovedstaden igen.

9 thoughts on “Pramdragerstien

 1. Hej Helle 🙂

  Hvor er det smukke fotos.

  Jeg skal fejre jul i Randers er pramdragerstien tæt på byen?

  Håber du får en rigtig god jul og rejse (?)

  Knus Karina

  • Pramdragerstien starter nede bag Randers Regnskov,og så følger du den bare langs åen, så langt du gider.
   Rigtig god jul til dig også (Lissabon, er det, med min søn)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.