Mandagstanker

På sådan en mandag, hvor vores land stille har listet os med i endnu en krig, løber DSB og Lance Armstrong med overskrifterne. DSB sagen er en sviner, men kan vel godt siges at være lidt ude af proportioner i forhold til krig. Jeg vil så gerne være den, der siger noget pænt om DSB. Jeg bliver bare tit sådan lidt ulden i mælet. Men det var pænt af dem, at vente med sporskifteproblemer i Birkerød, til jeg sad trygt i Sydhavnen. Af hjertet tak.

Om Lance Armstrong har været dopet efterlader mig i et sjældent stadie af ligegyldighed. Ja, han har scoret nogle millioner. So what? Snyd? I think not. Alle cykelryttere hælder kemikalier i kroppen. Nogen mere lovlige end andre. Men kemikalier tager de. Der er da ikke noget ‘naturligt’ i at ligge med intravenøse drop hver nat i Tour de France, er der? Og de gør jo allesammen mere end det. Som at slide sig op og ned ad bakker i timevis hver dag. Jeg elsker at se Tour de France, og jeg gider ikke høre mere om doping.

Men i Mali slår de hinanden ihjel. 30.000 nye flygtninge, skriver Anders Ladekarl på Twitter. Og måske er det rigtigt at sende et fly afsted. Selvom verden har alt for meget krig. Der dør mennesker, og de har brug for hjælp. Det er bare tankevækkende, at det er vigtigere at fylde sendefladen med håndbold. Og Armstrong. Og DSB. Tænk at man kan drage så ubemærket i krig. Og at fortællingen om Mali står i bunden af nyhedssiderne.

Imens sidder jeg helt mandagsagtigt og glor olmt på det vand, der er ved at fryse til is udenfor mit vindue.

3 thoughts on “Mandagstanker

  1. Gys … Jeg så det godt på nyhedssiderne, men fik bare en fornemmelse af at det ikke var helt rigtigt eller at det ikke var så vigtigt. Først nu hvor du skriver det går det rigtig op for mig hvad det var der stod i den artikel, jeg har simpelthen lade mig tage ved næsen af redaktørens/journalistens valg om hvor vigtig den nyhed var. Tænk at det også kunne ske for mig et fornuftigt og oplyst menneske. Tak fordi du var ægte opmærksom og fik rusket i mig så jeg også vågnede af hverdagens døs.

  2. Jeg siger det samme som de andre. Og kan da tilføje en virkelig pinlig pointe: Da jeg hørte nyheden første gang, hørte jeg slet ikke, hvad budskabet var. Jeg tænkte: “Mali? Var det ikke der ham lægen var? Ham fra læger uden grænser? Hvem var det nu det var????” (Ja, det var så Lars Ranthe i tv-serien Sommer). Jeg behøver ikke pensle det mere ud vel….?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.