Sol og sommer

Hele eftermiddagen var jeg til møde i Kræftens Bekæmpelse. Om brugerinvolvering. Og alt det er jo fint og godt. Men det er slet ikke, hvad jeg vil sige noget om.

For skråt over for Kræftens Bekæmpelses hovedkvarter ligger en lille bitte tøjbutik, der hedder Rosa. Og Rosa har en trillion kjoler af lige den slags, som jeg er nødt til at eje, når det bliver sommer. Så snart aftenerne bliver lyse, og der kommer is i butikkerne, smider jeg strømperne og trækker i skørter. Solen kalder på farver og lette stoffer. Væk med det sorte og støvlerne og cowboybukserne. På med neglelak og håret op til ballade.

Hver gang jeg er til møde i Kræftens Bekæmpelse kommer jeg til at komme i god tid. Og så er jeg jo nødt til at kigge ind af vinduet hos Rosa. Og når jeg har kigget ind, bliver min hånd nærmest trukket hen til døren. Og pludselig står jeg derinde med syv kjoler i favnen. Og hun kan noget. Med at rose den måde, kjolen smyger sig om min krop. Eller den måde farverne står til min teint. Som jeg sluger råt.

Så jeg kom altså ud med to nye kjoler i posen i dag.

Men hej, – for en måneds tid siden fik jeg min årlige varmeopgørelse. Og den lød på merbetaling. 2500 kr. Øv, tænkte jeg. Men jeg havde jo hørt om prisstigninger på fjernvarme og vand og sådan. Så det var ærgerligt, men måske forventeligt. Lang vinter også. Brevet blev kastet hen i et hjørne for at skamme sig. Flere dage senere fiskede jeg det frem fra skammekrogen. Og opdagede Signes og Mikkels navne. Det er mine naboer. Det var en forbytning. Og mit rigtige brev gav mig 1100 kr tilbage. Jamen scorede jeg ikke lige over 3000 der?

Sparet varme direkte over i sommerkjoler? Det er en deal.

2 thoughts on “Sol og sommer

  1. Det er lige præcis, hvad du gjorde! Og det lyder som en god investering. Selv skal jeg spare, men valgte alligevel at bruge 300 kroner på blomster i går. Havde så dårlig samvittighed, da jeg gik hjem, men nu smiler jeg, hver gang jeg kigger på dem. Det er godt! Det er livskvalitet. Så hvis du kommer forbi i en sommerkjole, så har jeg en blomst, du kan få i håret 🙂

    • Det er jo næsten ikke til at modstå. Tænk hvis man levede sit liv fuldstændig fornuftigt hele tiden? Og aldrig fik bunke-blomster eller sommerkjoler? Gys.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.