Mørkeløb #2

Jeg var hjemme omkring kl. 18 og mødte mig selv med et ultimativt valg. Skrub i seng og sov, eller træk løbeskoene på og skrub ud. Jeg følte mig sært søvnig. Muligvis en bivirkning ved at have sovet 7-8 timer i træk de sidste mange dage. Hvad ved jeg?

Det blev løbeskoene.

Og en nærmest hysterisk glæde over en vindstille og tør aften. Med månelys over Amager Fælled. Derfor drejede jeg hurtigt væk fra trafikken og ind på fælledens brede stier. Mit dårlige post-arbejde humør og min søvnighed forsvandt hurtigt op i den stille aftenhimmel. Når jeg løber i mørket, hører jeg dyrene, som gemmer sig i krattene, og jeg mærker en mærkværdig sammenhæng med universet. Jeg er alene i verden. Og jeg kan lide det.

Jeg mødte et par, der gik mørketur med hinanden i hånden, og en mand på cykel, der heller ikke havde lys med. Et rådyr puslede tværs over stien med lydløse skridt. Fasanerne skræppede advarsler til hinanden, når jeg løb forbi deres skjul.

Jeg løb igennem Nokken på vejen hjem, mens jeg sprang imellem de store vandpytter. De små huse lyste hyggeligt. Vandet i havneløbet var helt, helt stille. Alt spejlede sig så fint, og jeg måtte lige standse og bare se. Inden jeg spurtede resten af vejen hjem.’

Og altså er vågen endnu.

IMG_2665

2 thoughts on “Mørkeløb #2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.