Islogik

Da jeg cyklede forbi Enghave Station på vejen hjem fra arbejde, faldt mine øjne på et lille bitte menneske. Helt alene i verden så hun ud, som hun sad der på græskanten med forgrædte øjne. Lyse fletninger og hvid hue med kvast. Jeg var næsten cyklet forbi. Men man kan ikke lade sådan et lille bitte menneske sidde helt alene og græde i græsset, så jeg standsede cyklen og vendte om. Tre-fire år så hun ud til at være, og jeg trak cyklen helt hen til hende og knælede ved siden af.

Sidder du her helt alene, spurgte jeg. Og hun hikstede til svar, mens hun nikkede. Men hvor er din mor, spurgte jeg. Hun gjorde et kast med hovedet hen mod busstoppestedet. Jeg så op og så en slank kvinde i løbetøj. Og et slet skjult grin.

Nårh, sagde jeg. Er du gal på hende? Den lille nikkede. Og snøftede. Og fortalte, at de skulle have is. Og at nu havde den der mor sagt, at de skulle hjem og spise aftensmad. Først.

Nårh, sagde jeg, og fangede mor’ens grinende øjne, og det gider du ikke?

Nej, sagde den lille med fast stemme.

Du er ellers ret heldig med det der is, sagde jeg. Jeg får slet ikke is i dag. Det nikkede hun til, mens hun så fast på mig.

Efterhånden havde mor’en og jeg udvekslet mange grineblikke. Og nu nærmede hun sig forsigtigt. Den lille sprang op. Men havde glemt det vrede igen. Og vi sludrede lidt om vrede børn og stædighed. Jeg gider jo ikke slæbe hende hele vejen hjem, sagde mor’en grinende. Og så må man bare tage tiden. Fordi vrede ikke varer evigt.

Og jeg cyklede hjem i lidt lettere humør.

IMG_3042

One thought on “Islogik

  1. Det er så vigtigt at kunne rumme at børnene bliver vrede unden at give efter eller gøre vreden forkert.
    Det er lige så smukt at du tager dig tid til at tjekke op på det ulykkelige barn og situationen. Så der kunne redes hvis det var nødvendigt men ikke overeageres.
    Bliver hel varm af den historie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.