Runner’s High…..

…. er en potentielt farlig tilstand! Jeg har oplevet den rene “Runner’s High” 3 eller 4 gange i min lange løbekarriere. Runner’s High skal ikke forveksles med den glæde, opstemthed eller fornemmelse af flow, som man ofte kan opleve på en løbetur. Runner’s High er en slags meditativ tilstand, hvor tid og sted opløses. Som når de buddhistiske munke i det nordlige Indien oplever at kunne flyve (eller måske KAN de flyve?). Jeg oplevede det i dag. Runner’s high, altså. Eller måske fløj jeg? Og når jeg siger, det er en potentiel farlig tilstand, er det fordi enhver opmærksomhed på omverdenen forsvinder i et eller andet stykke tid. Lige pludselig. I dag var jeg pludselig et sted, jeg ikke skulle være. Ingen drama. Jeg vidste bare ikke, hvor jeg var. Eller hvordan jeg var kommet der. Det er den særeste fornemmelse. Med en brat opvågning. Man bliver rykket ud af den meditative tilstand, hårdt og brutalt, og konfronteret med en kontant virkelighed. Er sådan en smule rundforvirret i nogle sekunder. Jeg ved ikke, om man kunne komme til at være til fare for sig selv. Om man kunne løbe ud foran en bil eller ind i andre mennesker. Jeg er hver gang “vågnet op”, inden der kunne ske noget. Og det gør man måske bare. Bagefter er der en sær ro i universet, som efter en rigtig meditation.

Men det ændrede unægteligt radikalt på mine ruteplaner for i dag. Jeg måtte løbe noget rundt for at finde pejlepunkter til kendte steder. Det lykkedes, og jeg løb så en ganske anden vej end planlagt. I stedet for at løbe til Nærum, blev det skovene ved Søllerød, gennem Holte langs Furesøen, gennem Vaserne tilbage til Birkerød, og til slut en tur til Sjælsø. 24 km blev det alligevel til. En anelse kortere end oprindeligt planlagt. Men hvad søren. Det snegler sig derop ad. Med de lange ture, altså.

Nu har jeg drukket to store glas varmt hyldebærsaft og fået varmen. Og havde faktisk tørvejr hele vejen. 55 km i løbeskoene er det blevet til i denne uge. Og lidt mere end 200 km på cyklerne.

2 thoughts on “Runner’s High…..

  1. Flot uge du har haft.

    Din “runners high” beskrivelse fra i dag, minder om da jeg dagligt i et par måneder cyklede samme tur hver dag. Da kunne jeg opleve samme.

    Jeg kørte dog ikke forkert, men kunne bruge flere kilometer på, at være uvidende om, hvor langt jeg var nået.

    Mon jeg kommer til at cykle så meget igen, at det vil gentage sig?

    • Jeg er egentlig ikke sikker på, at det har noget at gøre med at løbe den samme tur. Jeg startede ud på en rute, jeg har løbet mange gange før, men andre gange har det været helt nye steder. Det er i hvert fald en markant anderledes oplevelse, end den jeg kan have, når jeg cykler på arbejde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.