Kathmandu

Nu er jeg saa naaet til landet, hvor der staar Buddha Air og Cosmic Air paa flyene. Jeg sidder endelig i Kathmandu. Og efter en temmelig begivenhedsloes rejse. Ja altsaa, saa begivenhedsloes som en taxatur, en togtur paa naesten en time, tre flyveture og en biltur gennem Kathmandu nu kan vaere. Der sker selvfoelgelig en masse hele tiden. Taxachauffoeren, som koerte mig til Kokkedal, var en rigtig forsigtig bilist, som var lige paa nippet til at goere mig bekymret for, om vi havde tid nok. Kystbanen var fyldt med svenskere paa oplevelse. Kastrup Lufthavn var forbavsende rolig, men ham som tjekkede mig ind, var naesten lige ved at faa mig overbevist om, at jeg skulle have visum til Indien for at mellemlande. Nej, vel? I London kom jeg til at bruge penge i lufthavnen, saa jeg skyndte mig til gaten. Og noget af det bedste ved at flyve til Indien, er at der bliver serveret indisk mad. Det er ligefoer flyvemaden bliver helt laekker. Til vi kom til morgenmaden, jo. I Delhi naaede vi tattere paa panikgraensen, fordi flyet maatte tage tre gange rundt, foer det fik lov til at lande. Og endnu engang viste verdens mest uorganiserede lufthavn sig i stand til at trylle. Paa en eller anden maade lykkes det faktisk altid i Delhi, selvom lufthavnen har vaeret under ombygning siden tidernes morgen. Og selvom lufthavnsmedarbejdere stadig gaar rundt og kalder paa de rejsende og foelger dem til deres fly.

Og nu er jeg i Kathmandu. Jeg blev hentet i lufthavnen og fik en velkomst-blomsterkrans om halsen. Det er saadan en smuk skik, men jeg bliver altid saa beklemt over det. Jeg havde egentlig troet, at Thamel, som er turistomraadet i byen, ville vaere lukket mere eller mindre ned. Mennej. Alt er aabent. Her er faerre mennesker (turister) end i hoejsaesonen, men bazaaren er aaben, og jeg skal ud og finde en af mine yndlingscafeer om lidt.

I aften kommer Jeroen forbi og henter mig til middag. Jeroen er ham, som er projektleder paa hele projektet, og som er kaereste med min gode veninde, Nirmala. Der skal nok komme meget mere herfra. For nu vil jeg bare fortaelle, at jeg er ankommet i god behold. Jeg er blevet fornemt indkvarteret paa det hotel, vi altid bruger paa ture med Kiplingtravel. Og jeg er renvasket og velduftende. Temperaturen ligger omkring 30 grader, og jeg kunne kun vaere glad for, at jeg skulle videre fra Delhi. Der var temperaturen naermere 40 grader.

Ha’ det godt derhjemme og pas godt paa hinanden.

One thought on “Kathmandu

  1. Pingback: Æblekrigen « Helle's Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.