Watch out – her hades!

Tror nok lige, det er blevet tid til at hade lidt på vejret igen her på bloggen. Jeg er faldet i et vejrhul. Beklager, men dette er min ventil. Det er her, der bliver hadet igennem, så almindelige mennesker kan færdes fredeligt i mit nabolag. Så bær over med lidt had, eller surf videre til en af dem, som bare synes, det er smukt. Det der vejr.

Jeg S A V N E R min cykel.
Jeg H A D E R at løbe i snedriver.

Det eneste opløftende ved at løbe for tiden er, at jeg uden øvrige undskyldninger kan varme et glas glühwein i mikroovnen. Bare så jeg kan få varme i kroppen igen (må jeg anbefale Irma’s færdigblandede gløgg, som blev fundet for lidt sød i en eller anden test). Ellers er der ikke meget godt at sige om det, vejret. Og den eneste grund til, at jeg ikke parkerer løbeskoene for vinteren, er at jeg har løbet i så mange år. Og derfor ved, hvordan foråret så vil blive. Og fordi sådan en smule møgvinter alligevel ikke skal få mig helt ned med nakken.

Men immigration ligger lige for. Til f.eks. et land med solskin. Hvis altså ikke det var fordi, jeg netop havde modtaget min allerførste huslejeopkrævning til mit hjem in spe i Sydhavnen. Og byzone.

Jeg klør over hele kroppen efter min løbetur, fordi frosten gør mærkelige ting ved mig. Mine lår og kinder er ildrøde. Lungerne vrider og vånder sig, og jeg hoster som en minearbejder efter en frost-løbetur. Huden på mine kinder bliver helt glat og sær. På positivlisten lugter tøjet meget lidt af sved. Fordi ingen sved overlever længe nok til at bevæge sig fra kroppen ud i tekstilerne.

Men jeg er slet ikke færdig med at hade på vejret endnu. For endnu lever jeg i landzonen udenfor Birkerød, hvor busserne kommer, når de har lyst. Og det har de ikke ret tit, når det vælter rundt med sne. Og så må én gå 4-5 km for at komme på posthuset. Eller for at nå noget s-tog. En tur til København bliver en dagsrejse, gør det.

Jeg savner at sætte mig på cyklen og suse af sted. Plejer at cykle mindst 200 km hver eneste uge. Og nu krabler jeg gennem snedriverne og kører i s-tog.

Og så kan man sidde her i landzonen og hade. Nå ja, man kan selvfølgelig også få arbejdet sit projekt færdigt. Og man kan vælte sig i sofaen og læse krimi. Man kan se film på tv og glæde sig til bedre tider. Og prøve af al magt at lade være med at have lyst til at løbe stærkt eller suse på cyklen ud af landevejen. Mens man drikker glühwein.

7 thoughts on “Watch out – her hades!

 1. Helle for hulen!

  Sneløb er den bedste løbetræning, du kan få! Du træner balance, får stærkere ben og sneen er dejlig lys, så du bliver tilmed glad af det! Og som en bonus behøver du kun træne den halve tid, fordi det er ekstra intenst!

  Nyd det mens det varer. Og hvis alt andet glipper, må du komme hjem til mig og hente den spinningscykel, jeg har stående i kælderen …

 2. Hej Thure

  Du har da i den grad ret. Og det er den anden grund til ikke at parkere løbeskoene. Skrev faktisk lige om det forleden. Om hvordan jeg engang brugte timer hver uge på at træne balance og koordination.
  Jeg bliver bare ikke altid glad af al den sne. Nogen dage nærmest rasende. I dag f.eks. Men jeg løber da nærmest hver dag alligevel. Og sidder her og godter mig lidt over at blive stærk.

  Den der spinningscykel – kunne jeg godt finde på at tage dig på ordet med. Når jeg er flyttet meget tættere på. Tak for det tilbud.

  KH Helle

 3. Ja hvad er det der klør som ind i h…… når man kommer ind i varmen?
  Bag på lårene og på ballerne – har på fornemmelsen at det er der hvor fedtlaget er tykkest og der derfor ikke kommmer nok blodomløb! Og så kan vi jo selv komme frem til konklusionen desværre.
  Hvor jeg glæder mig på dine vegne over at du snart skal flytte, håber ærlig talt at de rydder sneen bedre i Kbh end her i Helsinki for der er bedre ryddet ude hos os på landet end inde i byzonen!

 4. Hej Helle
  Tja sneen er der mange meninger om, og du har jo heldigvis lov til at have din. Jeg synes sneen lyser så dejligt op og landskabet er så flot med sne, men men jeg er også træt af at løbe i alt det glatte skidt og nærmest vrikke om flere gange på hver løbetur pga. stive traktorspor. Så jeg kan godt hade lidt sammen med dig ;-). Men hvor er vi løbere dog bare seje i denne kolde, mørke og hvide tid 🙂
  Mange hilsner GItte

 5. @ Kirsten – det klør, fordi de små blodkar i huden trækker sig sammen, når det er så koldt, for at kroppen kan få nytte af varmen på mere strategiske steder. Og når man så kommer ind, udvider de sig igen. Og DET klør. Jeg tror ikke, det har så meget med fedtlaget at gøre. Det har ikke meget blodforsyning.

  @ Gitte – jeg hader ikke hele tiden. Selvom man kunne tro det ved at læse min blog. Og ja – gu’ er vi seje 🙂

 6. Hej Helle,

  Ja det er SYND for os at vi sidder fast i al den sne, og at det er så pisse koldt.
  Men jeg har hørt at det bliver almindelig mild vinter efter nytår, så skal vi ikke bare satse på det.

  Imens må vi lege seje og komme afsted på løbetur, på trods….

  Har du mon planer om at deltage i nogle bestemte løb i 2011. Altså bortset fra det der bjergløb m Jesper, som jeg er en lille smule misundelig på?

  Godt nytår
  Kh Karina

  • Kære Karina
   Det er heldigvis kun ind imellem, jeg bliver angrebet sådan. Og så er det jo godt at have en blog at rase ud i 🙂
   Jeg har ikke rigtigt lagt planer endnu for noget, men vores sommertur kræver jo en god forberedelse, så mon ikke jeg er nødt til at kaste mig ud i noget maraton? Har også talt lidt med en veninde om Extreme Maraton i Silkeborg. Men vi får se.

   Rigtig godt nytår til dig også
   kh Helle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.