Tid

Sidder her med et tæppe af tid bredt ud foran mig. Tid til at dale ned efter en hektisk start på det nye år. Og en hektisk afslutning på det gamle. Er dumpet godt og fint ned i mit nye hjem. Er så meget mere hjemme, end jeg har været tidligere, siden jeg rykkede ud af Århus. Måske er det bare her, jeg skal være?

Og så tog jeg mig selv i at sidde og lave planer og to-do lister hen over morgenmaden. Lige til jeg med et slag over fingrene krøllede dem sammen. Og mindede mig om, at pointen med de her to uger jo er minus to-do lister og minus planer. Om igen. En ny kande te blandet med lettelsen over, at Mads og Monopolet også holder ferie på denne lørdag. Af hjertet tak. Cyklen blev feriesmurt, og jeg drog afsted mod byen. Iført bydress. Fandt Supermarco i Fiskerihavnsgade og lykkedes, mod alle odds, med at komme ud igen kun 100 kroner lettere. Den går nok ikke en anden gang. Jeg kan kun sige én negativ ting om Supermarco – der er lidt for mange pelsede damer. Som tror, de har mere ret til stå forrest end dunjakke og cykelhjelm. De overså fuldstændig mit bylook med by-jakken og høje hæle.

Videre til Rådshuspladsen, hvor jeg dumpede i med et brag til min last nummer et. Politikens bogudsalg. Jeg prøvede virkelig at styre uden om. Virkelig. Og det gik ikke godt. Men det var udsalg, var det, og det kan Politiken gøre, så det mærkes. Så for 125 kr. hoppede jeg i sadlen med:
Kim Blæsebjerg: Rådhusklatreren
Søren Mørch: Verden som den er
Claude Levenson: Tibet
Nathan Englander: Ministeriet for specielle anliggender
F.P.Jac: En græssende glæde til dit ydre.

Jeg var stadig pænt stolt af mig selv. Men det var slet ikke overstået. På mærkelig vis fik min cykel trukket mig mod Rundetårn. Nå ja, og hvad så? Jo lige overfor ligger Arnold Busck. Som også har udsalg. Og jeg prøvede virkelig, virkelig at trække den forbi. Men det gik heller ikke godt. Karen Blixens Vintereventyr, Nicolai Moltke-Leth’s Et glimt af sjælen og Henning Mankel’s Dyb. Tror måske, at Nicolai Moltke-Leth’s bog kan være jævnt kedelig, men den kostede 20 kr.

Jeg kastede mig på cyklen i retning af Vesterbro for at bruge penge på noget planlagt og nødvendigt, et gardin til mit soveværelse. Det føles en tand for ekshibitionistisk at være gardinløs med genboer overfor og ovenfor til begge sider. Så nu er det slut med at nærstudere mit spændende natteliv. HA!

Nogen i radioen havde sagde noget om, at den vind ville lægge sig om eftermiddagen. Det gjorde den ikke på Amager. Min personlige kanal havde skumtoppede bølger, og jeg løb noget, det mest lignede powerwalking ud over det flade Amager. Og fløj hjem, mens håret piskede rundt og fandt både øjne og mund.

Og nu er det tid at nyde Supermarcos bidrag til min første ferieaften. Og forresten….. det der influenza blev skræmt væk i opløbet.

2 thoughts on “Tid

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.