Eksprestog til hverdagen

Og så blev jeg ellers kørt over af et arbejdseksprestog. Som en af mine kolleger sagde, – det er dødhårdt at holde ferie. Først knokler man som en hest for at blive klar til at være væk. Afslutter og forbereder alle og enhver på, at man ikke er der i to uger. Bagefter knokler man som et bæst for at samle op på alt det, som ingen andre har kunnet tage sig af, mens man var væk. Og jeg vil ikke høre et ord om offentligt ansatte, vel?

Men jeg klarer det. Jeg har jo suget energi ind i rå mængder, mens ferien varede. Af den langtidsholdbare slags. Og det er fint at restituere lidt efter alle de kilometer i løbeskoene de sidste to uger.

Jeg startede min hverdag igen med et besøg på Bornholm. Hvor ferieagtigt, kan jeg høre jer tænke. Men nix, – det var arbejde. Hyggeligt og ret effektivt sammen med hospitalets kvalitetschef. Chokerende at der alligevel stadig lå så meget sne og tyk is. Og dejligt at flyve hjem igen. Jeg er ikke en velegnet øbo. Rønne er hyggelig, og jeg elsker at besøge øen. Og jeg elsker at tage hjem igen.

Jeg har besvaret hundredvis af mails, sparket mit projekt igang, lavet aftaler, forberedt et par dage i det vestjyske på nogen sygeplejeskoler og er blevet involveret i et nyt projekt. Eksprestoget er i gang i højt tempo, og jeg er sprunget på i farten med håret flyvende i vinden. Og nåede alligevel 10 iskolde kilometer på Kalvebod Fælled med fire km indlagt tempotur. Tempoet? Har det nok bedst med at være en statshemmelighed.

5 thoughts on “Eksprestog til hverdagen

    • Ja jeg trives fint med at leve i kontraster mellem fuldstændig dvale og høj fart. Ellers kunne jeg heller ikke leve det liv, jeg gør. Men det kræver, at man husker det der med dvalen.

  1. Kender godt den der forventning når man kommer tilbage fra ferie: Nu tager du dig lige af en hel masse for vi andre har jo knoklet mens du var væk – så du kan sagtens tage et ekstra skub for du er jo udhvilet. Det har gjort mig rigtig sur et par gange fordi jeg følte at jeg nærmest blev straffet for at have haft ferie.

    • Det er nu ikke sådan. Der er bare ingen, der kan løse mine opgaver, når jeg ikke er der. Det er sådan et vilkår i de stillinger, vi har. Derfor udløser ferieforberedelser og ferieopfølgning altid røde tal på flexkontoen. Og så kan man starte forfra med det der ferie 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.