Morgenstemning

iPhonen bimlede lystigt og morgenfriskt klokken fem. Jeg vred mig langsomt ud af dynen, som havde mig i et heftigt favntag. Allerede klokken fem er det lyst udenfor, og det kan på en måde i sig selv godt få mig ud af søvnen. Jeg trådte i løbeskoene og iførte mig hurtigt, før jeg kunne tænke, tights og t-shirt.

Amager var forsvundet i morgentåger, så jeg drejede den anden vej og løb over Teglholmsbroen. Der var ikke mange biler på gaden endnu. Mødte en enkelt søvnig mand på vej mod dagens dont, mens solen forsøgte sig med at brænde Amagertågerne væk. Selv Enghavevej var stille, da jeg krydsede over til Borbjergvej. Her mødte jeg kun fejemanden, som stille og indadvendt ryddede Borgbjergvej for æbleskrog, ispapir og tomme øldåser.

Ved indgangen til Valbyparken var kun ænderne vågne. Og det knapt. Mens jeg tøffede stille hjemover. Amager var dukket frem af tågerne, og jeg nåede hjem til the og morgenmad. Klar til min dag.

Og I kan godt glæde jer til at høre om den. For når jeg har arbejdet mig igennem dagen på kontoret, tager jeg til foredrag i Berlingske, hvor Tove Lindhardt og Bobby Zachariae taler om Empowerment. Et par timer senere skal jeg møde et par af mine helt store skrive-idoler. Jeg skal i Den sorte Diamant og høre Paul Auster og Siri Hustvedt. Jeg er næsten færdig med Hustvedts sidste bog, The summer without men. Den rammer mig lige i hjertekulen. På den følsomme måde, så jeg må tage den lidt langsomt. Men mere om det en anden gang.

En helt anden morgen i Århus for længe siden

2 thoughts on “Morgenstemning

 1. Hej Helle,
  Jeg stod også op kl. 5 igår og løb langs Brabrandstien. Det var en meget smuk og stille morgen med tåge.

  Paul Auster er fantastisk men Siri Hustved har jeg ikke fået læst – og det er vist en skam…

  God weekend
  Kh Karina

  • Brabrandstien er min gamle morgenløberute. Jeg elskede at løbe der sådan en stille morgen. Hvis du fortsætter over vejen for enden af søen kan du runde engsøen og få en dejlig lang og flad tur.

   Ja skynd dig at læse Siri Hustvedt. Hende vil du elske.

   Og jeg har ikke fået skrevet den mail til dig. Den kommer i weekenden

   kh Helle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.