Forberedelser

Beklager at alt det her med alpeløb, træning og forberedelser fylder hele sendefladen. Hvis det er kedeligt, så surf bare videre. Jeg har flere kladder liggende med vanvittigt kloge perspektiver på verdenssituationen. Til når jeg får noget liv igen.

Når jeg ikke piver over, at træning fylder det hele eller drukner mig selv i rødvin, så er det altså ren optur. Den træning kører bare hamrende godt, er jeg nødt til at sige. Jeg elsker løbeturene. Jeg løber med en energi, jeg ikke har mønstret i årevis og sprinter glad afsted hver eneste dag. Jeg har overskud på hver eneste tur (undtagen den der druknede i rødvin), og når jeg nu ikke får løbet så mange intervaller, ja så er der indlagt fartleg på mange ture. Jeg elsker det her vejr, hvor det skifter mellem høj sol, skyer, sommerregn og blæsevejr. Jeg kan simpelthen mærke, at jeg bliver stærkere hele tiden. Nu løber jeg stadig ikke med ur, så jeg ved dybest set jo ikke, om jeg bare løber langsommere og langsommere, men jeg har en lille fornemmelse af, at der alligevel er kommet mere fart i mig. I hvert fald overhalede jeg to fyre i dag og hang på en anden i 4-5 km. Og fik thumbs up fra ham, da han endelig slap og sprintede fra mig.

I går underholdt jeg mig med at veje hele mit udstyr. Bit by bit. Så jeg kan tage til og fra, sådan at den samlede vægt kommer til at være menneskelig. Eller bare så lav som muligt. Lidt ligesom at lægge puslespil, faktisk. Brikkerne skal passe. Jeg skal have præcis nok tøj med, og det skal passe til alle slags vejr. Og jeg skal ikke have et gram for meget. Det er en slags kunst.

Fredag blev jeg lidt ekstra belært. Jeg var på besøg hos Thure og Mette med en lille bitte flaske rødvin under armen. Thure er adventureracer på sådan seriøst niveau og har bunkevis af erfaringer med lange løb i vanvittigt terræn, og jeg lytter andægtigt til de fleste af hans guldkorn. Så meget alligevel, at Mette på et tidspunkt erklærede, at NU måtte hun lægge neglelak. Og det er hun fandme skrappere til end mig. Efter en skidehyggelig aften drog jeg hjem med en ordentlig bunke gode råd og tasken fuld af mere udstyr og andet godt.

For min hjælp til det første multisportsarrangement på Amager fik jeg en helt ny rygsæk. En OMM 15l Ultra, som jeg testede på 26 km i går. Den sad perfekt og er hermed udnævnt til overtræningsrygsæk. Hvad? Multisport? Jamen skynd jer at melde jer til det næste den 23. august. Det bliver fantastisk. Her er link.

Med mig havde jeg også Thures fiberjakke, som jeg fik lov til at låne. Den vejer 250g og kan holde mig varm, selvom den bliver våd. Dermed kan både dunvesten og softshelljakken pilles ud, og vupti sparede jeg omkring 350g. Jamen det tæller, kan jeg godt sige. Og nu er pakkelisten næsten klar. Der er virkelig ikke meget at rutte med undervejs, og vi må håbe på nogen solskinsdage, så vasketøjet kan tørre bag på rygsækken. Ellers må vi løbe hurtigt og tage en pausedag, hvor vi vasker og tørrer. Eller også må vi bare lugte. Jeg skal nok poste listen en af dagene.

I dag har jeg løbet mit sidste dobbeltpas. Eller jeg mangler lige sidste etape, men den gemmer jeg lidt. For jeg får besøg af Katrine, som gerne vil indvis i nogle af Amagers lyksaligheder i løbesko. 15-17 km i morges, og så bliver det vel 8-10 km med Katrine. Og så slutter jeg de lange ture, så jeg kan bruge den sidste 1½ uge til at bygge op og være fuldstændig klar. Nu skal jeg bare hyggeløbe hver eftermiddag i Hillerød og på fælleden.

Og i går, ik’os? Da var der nogen, som råbte noget pænt efter min røv, da jeg løb forbi. Synes jeg bare lige, jeg ville nævne.

6 thoughts on “Forberedelser

 1. Kan vi ikke få den gamle impulsive Helle tilbage frem for den nye ninja-trænings & pakke/planlægnings-facist Helle? Jeg frygter næsten at du hiver en dagsplan frem når vi lander i Geneve 🙂 Det er første om 1½ uge vi rejser, ik?

  Og bare roligt – på vores tur er du stadig spids spidskompetancen inden for neglelak, selv om jeg har et par negle på tæerne der vil gøre enhver Goth-teenager misundelig.

  • Nix, nu dyrker jeg lige mit nye image et par dage endnu.
   Dagsplan? No way. Du ved, jeg dyrker bonusoplevelser. Måske skulle jeg understrege de røde nuancer med en pink neglelak til turen? Måske man kan få en light udgave?

  • Prøv at lede tilbage til beskrivelserne af vores Englandstur. Der ligger et link til Jespers Garmin-registrering af turen, inklusive alle bonusoplevelserne. Den ligner et garnnøgle. SÅ griner du endnu mere. Vi gør nemlig en slags dyd af at være ret utjekkede.

 2. Pingback: Første løbetur efter Lakeland 100 | Ultraløb

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.