…..og god mod dyr? #2

Onsdag morgen. Tiden er skredet, og jeg skulle være afsted på cyklen for at nå mit møde i Herlev. Kigger ud på terrassen, hvor papkassen med den døde fugl stadig står. Får det lidt dårlig-samvittighed-agtigt. Så jeg tager en plastikpose for at forrette en hurtigt begravelsesceremoni i affaldsskakten. Og løfter låget på papkassen. SHIIIIIIIT -it’s alive!!!! Den kigger på mig. Sådan lidt bebrejdende.

Så dur det med skakten ligesom ikke, vel? Vandet har den drukket og skidt over det hele i kassen. Så jeg rækker ned efter vandskålen for at fylde den igen. Hvorefter kræet arrigt hakker ud efter min hånd. Hvad man nok egentlig ikke kan bebrejde den.

Så jeg vender papkassen, og den flakser ud og sætter sig i et hjørne. Altså, lille kræ. Nåmen jeg lægger lidt korn og lidt vand og styrter afsted ud i verden. Og forsøger at fortrænge den.

Hjemme igen er den flyttet ind i krukken med persille. Børnene har fundet den og fortæller, at den har været ovre i den fjerneste ende af gården. Og det er altså pænt langt. Af en døende fugl.

Men nu bor den i persillen. Og ser forbavsende frisk ud.

UPDATE

Mens jeg har fjaset med gammel veninde på Vesterbrocafé og spist på restaurant med datter, har nogen bortført fugl og papkasse. Suk. Jeg bliver aldrig en rigtig helt. I det mindste er den nok ikke kastet ned fra nogen altan.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

10 thoughts on “…..og god mod dyr? #2

  • Faktisk har jeg helt kujonagtigt ladet stå til og ladet fuglebarnet sidde i papkassen, fordi den så død ud. Måske havde den bare godt af roen. Så længe det varede.

 1. Så var det nok godt jeg glemte at skrive at du da burde få den udstoppet – han havde nok kigget lidt hvis der var liv i kræet 🙂

 2. Hvad?!?? Du sagde, at den var død. Og du er sygeplejerske? 😉 😀 Nå men godt for fuglen. Har du fundet ud af, hvilken slags fugl det er? Det kan umuligt være en due. Så livskraftige er de ikke. Kan du ikke bare give den fugl tilbage til bare en af de to damer, som havde den i hænderne inden dig? 😉 Nå men sikke et mæs.
  Knus til dig 🙂 tapre kvinde 🙂

  • Den så død ud. Jeg sværger. Måske var den besvimet (jeg tog ikke dens puls) (kan man det?).
   Jeg tror, det var en mågeunge.
   Måske altandamen har stjålet den tilbage?

   • Kan det ikke være den der person fra Dyrenes Beskyttelse, som er kommet? Godt nok lidt sent i forhold til opkald? Eller viceværten? Hvis I har sådan en, altså. Det er da lidt mystisk. Men sikkert er, at den da ikke selv kan være smuttet. Med kasse und alles. 😉
    Er du snart ved at være ready eddy? 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.