Slagsmålet om sundhed

Så er jeg sgu alligevel nødt til at skrive om det. Slippe tudserne ud af munden. Om sundhedsvæsenet og planerne om at nedlægge regionerne. Jamen du godeste, hvor bliver jeg træt. Nu er det fire år siden, kommunalreformen blev sat i værk. FIRE FUCKING ÅR! Fire år, hvor tusindvis af mennesker har  arbejdet deres røve i laser for at redde menneskeliv samtidig med, at hele sundhedsskuden skulle vendes. Er I klar over, hvor kort tid, det er? Er I klar over, hvor stor en organisation, sundhedsvæsenet er? Hvor mange små og store ting, der skal passe til hinanden? Den reform har kostet SÅ mange penge og ressourcer. Og jeg bliver virkelig åndeløs over, at de helt uden at blinke nu vil kaste alt det over bord. Regionerne skal lukkes i en fart. Og løsrives fra demokratiet.

Efter sølle fire år. Hvorfor i himlens navn gjorde de ikke det fra starten så?

Jeg bliver rødglødende. Fordi jeg gennem hele processen har set og taget del i den enorme indsats, det har været at få et stort væsen til at ændre struktur. Det er at pisse på alle de ledere og medarbejdere, som har knoklet. Og det er at pisse på alle de politikere, som har knoklet under de rammer, der nu var udstukket.  Og det er at pisse på hele den befolkning, som har ret til at have indflydelse. Når vi nu har demokrati. For det har vi, ikke?

Jeg bliver så edderspændt, fordi de milliarder, det kostede, har været til ingen verdens nytte. Milliarder, som kunne have været brugt helt anderledes direkte på behandling og forebyggelse. Det har været et show. Og jeg får en bitter mistanke om, at det hele udelukkende har haft til formål at bane vejen for afskaffelsen af vores offentlige sundhedsvæsen. Som jeg vil kæmpe for til jeg dør.

Men de er ligeglade. Samtlige eksperter råber i munden på hinanden, at det er en dårlig idé. At det aldrig kan blive billigere. Eller bedre. Se på Norge, siger de. Men nej, hvorfor skal man da lytte til eksperter. Når man nu har en plan.

Endnu inden vi er helt færdige med at organisere alle omvæltningerne fra for fire år siden.

Tror bare, jeg går i seng.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

5 thoughts on “Slagsmålet om sundhed

 1. Jeg mener at det var på orientering, de luftede den tanke, at PLANEN er at genvinde valget PUNKTUM
  Det skal bl.a. gøres ved at sige at alt det der med sygehuse og så’rn det er regionernes skyld og nu gør vi da også noget ved det.
  Jeg er slet ikke færdig med at skumme over den tåbeligt forhastede kommunal reform endnu.
  Men de kan da vel ikke nå at pille regionerne af tapetet før valget? Jeg håber stadig at, vi kan få en debut nytårstale i 2012. Måske bliver den nye struktur omlægning så ikke til noget.

 2. Så godt brølt, Helle! Og hvor er jeg glad for, at ressourcestærke personer som du vil kæmpe for at vi beholder det offentlige sundhedssystem. Så mangler vi bare, at bestemmefranserne bestemmer sig for, at det også skal være et ordentligt et af slagsen, og upgrader big time på vores såkaldte velfærdssystem. Og ja, man kunne jo håbe at det ville ske, hvis der kom friske kræfter til. Selvom jeg helt ærligt har mine tvivl om, hvorvidt det reelt ville gøre den store forskel..
  Men værre kan det da nærmest ikke blive.

  • Det kan ikke blive værre. Og jeg har alligevel en lille smule tiltro til, at den anden blok vil vores velfærd det bedre.
   Og jeg lover, at jeg brøler videre, til jeg mister stemmen.

 3. Kan tydelig huske hvor uudholdelig ens blokkene lød under valgkampen i 2001. Pinligt var det. Jeg kunne ikke se én eneste valg debat igennem, mine tær var så krummede, at de gik i krampe.
  Jeg tænkte at det næsten kunne være ligemeget om det blev den ene eller den anden Rasmussen.
  Jeg skal da ellers lige love for at jeg kunne se, høre og mærke forskel efter valget. Jeg håber sådan at det bliver det samme i år! Bare med modsat fortegn selvfølgelig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.