Dagens rogn #2

Dagens rogn blev kun frokost. For i aften bliver på Paté Paté på Vesterbro. Frisk torskerogn er en gave til madpakken. I dag blev en halv buks til torskerognssalat. Jeg fjernede hinderne og findelte rognen med en gaffel. Rørte en ny mayo. Don’t ever buy the shit. Hvorfor? Fordi, som min kloge bonussøn mesterkokken siger, – mayo på tube er ikke mad. Det hele blandes, sammen med finthakkede forårsløg, hvidløg og peberfrugt, og voila! En herlig frokostret. Og en halv buks mindre. Det smutter nu hurtigere, end jeg forestillede mig, torskerognen. Så fredag bliver sidste rogndag.

Med til dagens rogn hører også dagens togoplevelse. Som I dag gik fra Valby til Herlev. Igen i dag var der let panik på perronen. Denne gang fordi der endnu engang havde været en personpåkørsel. I Hellerup. Jeg lærer aldrig at forstå det. Der er så mange måder at aflive sig selv på. Hvorfor vælge en så spektakulær facon? Som i uhørt grad involverer de omkringstående.

Det lammede så åbenbart s-togstrafikken hele morgenen, og vi filtrede endnu engang et ufatteligt antal cykler sammen i et flexrum. Og også folk i Valby kunne grine og slå krøller på sig selv, for at få plads til endnu en damecykel og en grøn racer. Man kommer hinanden ved på sådan en dag. Fnis og kreative bud på, hvordan bageste mand mon ville komme ud på næste station, bidrog til underholdningen. Og jeg opgav også i dag at høre videre på min lydroman om “Den hundrede-årige der sprang ud af vinduet”.

Den fine stemning begrænsede sig imidlertid tilsyneladende til flexrummet. For pludselig kom en ung pige meget hurtigt ud fra stillekupeen ved siden af. Hun havde rødmende kinder og råbte noget vredt bagud, inden hun standsede i døren. Hvor tårerne pludselig sprøjtede ned ad kinderne. Hvad sker der, spurgte jeg. Jo, jeg er sådan en der blander mig. Lidt hikstende forklarede hun, at hun var blevet lidt ‘rørt’ over, at en i stillekupeen havde kaldt hende hjernedød. Jamen for fanden da. Jeg sendte hende et klem med øjnene tværs over alle cyklerne. På en eller anden måde pludselig berørt af hendes følelsesmæssige ærlighed. Hvor dumt at kalde nogen for hjernedød. Hvor fint bare at kunne tude over det. I fuld offentlighed.

2 thoughts on “Dagens rogn #2

  1. Jeg holder aldrig op med at beundre din evne til at få sindssygt meget ud af en bunke torskerogn og en tur med S-toget 🙂 Fantastisk. Giver du en opskrift på den mayo? Kram

    • Haha – tak Frisk torskerogn er ret nemt at få noget lækkert ud af. Og s-toget er en guldgrube af menneskestudier for en antropolog.
      Jeg laver et madblog-indlæg med mayo-opskrift lidt senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.