Slut med rogn

Alting har en ende. Selv et kilo torskerogn. Og jeg lovede at madblogge om mayo. Face it. Det er hurtigere at lave sin egen mayonnaise end at løbe i Irma og hente en tube. Som ikke er mad.

Tag to (eller flere) pasteuriserede æggeblommer. Lever du livet spændende, kan du også bruge blommen fra hele æg og lave marengs af hviderne. Pisk blommerne godt og grundigt, så de stivner. Og så tilsætter du langsomt, langsomt i en tynd stråle den gode olivenolie. Hold pause med olien ind i mellem, hvor du pisker godt igennem. Bliv ved med at tilsætte olie, til mayo’en har den konsistens, du bedst kan lide. Så rører du salt, peber, hvidløg, chili, og hvad du ellers lyster, i, og du har kreeret en mayonnaise, der vil tage kegler. Sørg for, at temperatur på æg og olie er nogenlunde ens og ikke for kold.

Dagens rogn blev fortæret til frokost i en torskerognssalat med chili og hvidløg. Og den allersidste rest blev tryllet til tapas, som fik selskab af fisk, chorizo, hummus og ost og blev delt med Sofie og familie.

Og dagens togoplevelse? Jamen både morgentoget og eftermiddagstoget kom til tiden. Med god plads til cyklerne. Og plads til mig i stillekupeen. Hvor jeg fuldstændig uforstyrret kunne krybe sammen på en vinduesplads og lytte til “Den hundredeårige der sprang ud af vinduet”. Eneste mislyd var, at jeg gang på gang kommer til at sprutte himmelhøjt af grin. Og det gør man ikke uden dødsblikke i en stillekupé.

Slut for nu med rogn og togoplevelser.

One thought on “Slut med rogn

  1. Nu gik det ellers lige så godt med din føljeton om rogn og togture. Og begge dele var lige underholdende og oplysende. Jeg må vist ned og hente lidt rogn. Det er jo god spise. Og helt anderledes end den på dåse, som jeg ellers ikke har problemer med at fortære. Må også i gang med lidt hjemmerørt mayo. Vover og rører med friske æggeblommer. De smager bare bedre. 🙂
    Og hvor dejligt lige at se dig i skoven. Jeg havde lige nået at tænke om du mon var med de løbende damer, som kom fra retning Amtsgården, og så var du der! Vi skal snart løbe en lille tur ik?
    Knus og god søndag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.