Med ungerne på tur

Mine mormor kompetencer kan altid diskuteres. På nogle punkter er de direkte mangelfulde. Her er ikke strikket en eneste babysok. Ikke så meget som en enkelt ulden undertrøje, er vokset ud gennem mine fingre. Jeg er dårlig til legepladser. Jeg falder aldrig i svime over babytøj, og jeg får nervøse trækninger af H&M og Fætter BR.

Men jeg kan noget andet.

Jeg kan spille bold og løbe om kap. Jeg kan ligge i telt eller finde på nye ture. Jeg er skidego’ til at bade og lave sandslotte. Jeg kan lære børn at klatre og vise dem fisk og krabber. Jeg kan finde på historier og bilde børn alt ind.

Noget af det vigtige ved at være mormor er, at jeg kan give nogle unger et frirum sammen. Uden forældre. Som så kan være weekendkærester, mens vi bygger sandslotte og fanger krabber og laver hemmelige ting.

Derfor tog jeg Alma og Ella i hånden og Vera i en propfyldt klapvogn med toget mod Hundested Havn. Her havde jeg lejet en lille bitte havnehytte med tekøkken og fire køjer. Som Ella håbede ville være blå. Men inden det var søndag, var de røde hytter de pæneste.

Vi klappede søstjerner og klatrede på træfigurer og spiste fiskefrikadeller og leverpostejmadder. Vi badede på den hvideste strand og overbeviste Verdens mindste Vera om, at havvand er det bedste. Og pludselig hoppede hun rundt i vand til halsen. Mens Alma demonstrerede hundesvømning. I Hundested.

Vi spillede bold og spiste flere fiskefriadeller og fandt selv på godnathistorier. Fordi vi havde glemt bøgerne. Og inden klokken ni sov alle børn. For selvfølgelig at vågne klokken seks. Vi tissede i opvaskebaljen, mens det var nat. Fordi vi ikke gad gå hele vejen til de aflåste toiletter.

Til sidst tog vi toget hele vejen hjem igen.

IMG_2082

IMG_2083

4 thoughts on “Med ungerne på tur

  1. Det lyder som den dejligste tur, man kan tænke sig. Jeg kender godt de der små hytter ved havnen i Hundested, så jeg kan lige se det for mig 🙂

  2. Hundested……min barndomsby og I bader på Trekanten:-) Der cyklede jeg ned nok hver eneste dag hele sommeren, som jo bare var længere, med mere sol og varmere vand den gang.
    Tak for et trip down memory lane.
    Og i øvrigt så lyder det som om, at du er en fantastisk overskuds-mormor.
    Det er nemt at komme i Fætter BR, men der er ikke mange, som gider hjælpe med at klappe en krabbe eller kan fortælle godnathistorier uden bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.