Om nytårsforsætter

I dag var jeg inviteret på aftensmad og en ægte forpremiere i biografen af en god veninde, som jeg ikke har set længe. Hun har en søn, som jeg bliver lidt forelsket i, hver gang jeg er sammen med ham. Men alt det er egentlig ikke vigtigt for dagens skribleri. Venindens søn sloges lidt med en engelsk stil, der skulle handle om hans ønsker for 2016. En hel side skulle det fylde, og det irriterede ham. For så blev han nødt til at fylde en del af siden ud med ligegyldigheder.

Og det mindede mig om, at jeg, midt i flygtninge, førstehjælp og vintervejr på Lesbos, helt overså at line årets planer og forsætter op. Det betyder naturligvis ikke, at der er lukket ned for pejlemærker i mit univers i 2016. Så here we go:

Jeg vil tale mere i telefon! Jo! For jeg har opdaget, at jeg stort set kun taler i telefon med min far. Ud over faglige telefonsamtaler. Sms, Messenger, e-mails, Twitter, Snapchat har overtaget meget af min kommunikation, når jeg ikke har folk ved siden af mig. Jeg ringer ikke, jeg skriver.

Jeg vil gøre livet lidt mere festligt. Ikke kun mit eget liv, men også de andres, som har viklet sig ind i mit. Ikke festligt på nu-skal-vi-have-en-masse-drinks-måden, for jeg er faktisk blevet dårligere til at drikke i større mængder. Men vi trænger sgu til at grine mere sammen. Til at få lidt mere pjat ind imellem de alvorlige sager, vi involverer os i hele tiden. Pjat, grin og glæde. Og selvfølgelig lidt vin og god mad i passende mængder på de rigtige tidspunkter.

Jeg vil skrive meget mere. Ikke bare på bloggen, men skrive om de ting jeg har lært. Om flygtninge, safepassage og menneskerettigheder. Om de ting jeg arbejder med til daglig på Rigshospitalet, fordi vi kun bliver klogere af at dele. Og vi laver faktisk så mange spændende ting, som jeg gerne vil dele.

Jeg vil hænge de sidste billeder op i min lejlighed. Jeg har snart boet her et år, og forleden fik toiletrullen endelig sin holder skruet fast i væggen. Den slags går ikke altid så hurtigt her i Sydhavnen. Jeg mangler ikke så mange billeder, og de skal op inden den der vinter slutter. Basta.

Hvert år skal jeg prøve noget, jeg aldrig har prøvet før. Det er en regel. Ellers visner man lidt. På det punkt lægger året lidt hårdt fra land. Jeg har ikke længere tal på, hvor meget nyt, jeg stod i, mens jeg var på Lesbos. I marts tager jeg på skiferie med mine nye fjeldski på en tur rundt i fjeldet fra hytte til hytte. Det har jeg ikke prøvet før, og jeg glæder mig. Om jeg så skal læne mig tilbage resten af året og sætte kryds i den kategori….? Mon dog?

Jeg vil elske og kramme og lege og synge højt og falsk. Jeg vil passe min lille have og fylde den med grøntsager og gæster. Og blomster. Jeg vil gå (lidt) tidligere i seng. Og jeg vil arbejde seriøst og helhjertet for, at mennesker ikke skal være nødt til at risikere deres liv for at komme i sikkerhed, for at børn på flugt ikke skal forsvinde, for at kvinder og uledsagede piger ikke skal voldtages på deres vej gennem Europa og for at holde fast i, at vi skal blive ved, og ved, med at kæmpe for menneskerettigheder. Også for mennesker der ikke er tæt på Danmark.

Jeg håber, 2016 bliver et år, vi også kan være bekendt om 30 år.

IMG_5254

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

6 thoughts on “Om nytårsforsætter

  1. Jeg er ret vild med dit forsæt om at tale mere i telefon. Det vil jeg også! I erkendelse af, at jeg ser mine venner alt for lidt, og at det nok fortsat vil være sådan, mens vi alle har små børn, vil jeg ringe til dem noget oftere, så vi ikke lige så stille glider fra hinanden. En sms eller e-mail kan bare ikke det samme, som en god snak.

  2. Du har som sædvanlig ramt plet. Jeg har også tænkt over det med de manglende timer i telefonen, som man gjorde tidligere. Selvom sms, mails og snaps er hurtige og nemme, og man lige får rakt ud, batter det jo ikke rigtig på den kommunikative bane. For vi får jo ikke TALT sammen. Og det er egentlig det eneste, som rykker. 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.