Løb mod had og fordummelse

I den forgangne uge havde Dansk Folkeparti landsmøde, og der blev udtalt en række utroligt dumme og fordømmende ting fra talerstolen. De er blevet omtalt rigeligt, og jeg har ikke brug for at dele dem yderligere. En af dem, der ytrede en række særligt dumme ting om andre mennesker, fortalte også, at hun ikke turde løbe en tur om aftenen på Amagerbro, fordi der boede muslimer. Hun var utryg. Og det er nok kernen i det hele. At være utryg, skræmt og bange.

Jeg vil gerne hjælpe hende og de mange andre skræmte mennesker. For når de retter deres frygt mod bestemte grupper af mennesker, bliver det til had og vrede. Og det gør menneskene i de grupper kede af det, skræmte og til sidst vrede. Og det er jo en skrue uden ende. Så lad os nu fortælle om vores løbeture.

Jeg er lige vendt hjem efter en af mine næsten daglige løbeture i Sydhavnen. Og jeg er fyldt med smil og solnedgang. Sydhavnen er et af de helt store etniske kludetæpper i København. Jeg vil tro, vi overgår Amagerbro. Når jeg løber gennem Sydhavnen møder jeg mennesker i alle farver, køn, størrelser og beklædninger. Fælles for dem er, at næsten allesammen stikker mig et stort smil, når jeg løber forbi dem. Jeg løber også af og til gennem Amagerbro, når jeg løber ud for at bade på Helgoland. Også her møder jeg næsten udelukkende smil.

I mit meget lange løberliv er jeg en eneste gang blevet overfaldet. Det skete ved højlys dag på Brabrandstien i Århus, og det var to fedladne ærkedanske ungersvende på samme knallert, der knaldede mig ned med et baseball bat. Og kørte videre. Det gjorde mig vred, og jeg meldte det til politiet, men det fratog mig ikke glæden ved at løbe alene.

Så – alle I løbere derude – kan I ikke hjælpe mig med at hjælpe de bange mennesker? I stedet for at lave opslag om, hvor langt og hurtigt I har løbet, kunne I så ikke lave opslag, når I har løbet en tur alene? Måske kan vi lige så stille gøre vores verden til et lidt venligere sted?

Tak, det var bare det.

image

2 thoughts on “Løb mod had og fordummelse

  1. Kære Helle, jeg løber ikke, men jeg går lange ture alene – også de særeste steder.
    Tæller lange gåture med på kontoen, så melder jeg mig under fanerne med vandreture fra Frederiksbers “fattige” ende til hovedbanegården i mulm og mørke, men uden angst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.