Sundhedsplatformen

Jeg tør på en måde næsten ikke sige det, sagde en af afdelingssygeplejerskerne til mig i dag, men vi er så parate. Vi er så godt forberedte, som vi overhovedet kan være. Der skal nok komme udfordringer, men nu glæder vi os virkelig til at komme i gang.

Hun taler om Sundhedsplatformen. Som er det nye patientjournalsystem, som Region Hovedstaden og Region Sjælland har købt sammen. I årevis har vi – berettiget – fået masser af kritik for de journalsystemer, hospitalerne har brugt. De har været ustabile, har ikke kunne tale sammen og har været besværlige at arbejde i. Nu gør vi noget ved det.

I nat går det løs. Kl 03 slukker vi for de gamle systemer på Rigshospitalet og tænder for det nye. Jeg er fuldstændig på maven over den enorme indsats, alle har ydet for at blive klar. Data er blevet konverteret til det nye system af en hær af sekretærer. 9000 ansatte har været på uddannelse. Og en dybt professionel implementeringsstruktur fra det amerikanske firma ruller ud over vores store hospital. Jeg bliver stor og varm i hele kroppen over at være en del af det. Og jeg står parat i morgen meget tidligt (6.45) til at løbe rundt som praktisk gris på Rigshospitalet.

Det her er meget mere end et it-system. Det er organisationsforandring og kulturel omstilling i stor skala.

Det er en besynderlig fornemmelse at iagttage min omverden. Journalister står i samlet flok og overvåger de mindste fejltrin. Klar til at kaste skandaleoverskrifter ud på internettet. De sociale medier svømmer over med udtalelser om ‘typisk offentlig it’. Men midt i orkanens øje er der noget nær den mest fælles front, der har været i årtier i sundhedsvæsenet.

Kære mennesker, journalister, sociale medier, politikere og alle I andre. Giv os et hep. Alle de sygeplejersker, læger, sekretærer og konsulenter, der har arbejdet i døgndrift, ville blive virkelig glade for et rygklap og et skulderklem. Der kommer til at være fejl og startvanskeligheder. Men vi tror på det, og vi ved, at det er et langt, langt bedre system, end det vi bruger i dag. Vi trænger så meget mere til lidt overbærenhed end til flere slag.

img_3870

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

One thought on “Sundhedsplatformen

  1. Endelig en kontramelding med positivt, anerkendende og perspektiveret syn på en organisationsforandring drevet af et ønske om forbedring via et nyt IT-system. TAK!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.