“Jeg har ledt hele internettet igennem” sagde en sygeplejerske fra Bornholm lørdag eftermiddag “men jeg kunne ikke finde nogen, der skrev grimt om jer.”
Lørdag var en særlig dag. Natten forinden var der trykket på kontakten til Sundhedsplatformen på Rigshospitalet, og jeg mødte spændt ind meget tidligt lørdag morgen. Der var en stemning af gå-på-mod og sammenhold. Vi gør det sgu! Vi er klar!
Vi tog imod de mange, mange hjælpere fra regionens andre hospitaler og de mange amerikanere fra Epic. Og vi tog imod de mange ledere fra nær og fjern, som ville være med på første parket. Vi udleverede id-kort, viste vej, rettede fejl, undersøgte mysterier, skaffede mad, ringede til venner, lavede oversigter og tapetserede de improviserede opslagstavler i kantinen med skemaer.
Min telefon var stille.
Kunne det virkelig passe? Jeg gik en tur rundt i det store hospital. På afdelingerne sad personalet roligt og hjalp hinanden med at taste i det nye system. Eller de sad hyggeligt og spiste kage sammen i personalestuen. Og de allerfleste var hos deres patienter på stuerne.
Det virker, sagde de. Det kører. Der var en stemning af lettelse og glæde alle steder.
I morgen går det løs, sagde vi til hinanden søndag eftermiddag. Mandag kommer patienterne og det personale, der havde fri i weekenden.
Mandag var min telefon stille. Man kan godt mærke hverdagen nu, sagde en sygeplejerske. Det hele tager lidt længere, men det går jo. Vi finder ud af det.
Tirsdag bliver den store prøvelse, sagde vi til hinanden mandag eftermiddag.
Tirsdag var min telefon stille.
Kommunerne kunne skrive til Rigshospitalet, og Rigshospitalet kunne skrive til kommunerne. Det virker.
Der har været fejl. Selvfølgelig har der det. Og de fleste bliver løst hurtigt. Der dukker nye fejl op, og der bliver arbejdet med dem. Mine patientsikkerhedskolleger arbejder næsten i døgndrift med at sende indberettede hændelser til de rigtige mennesker.
Herlev-Gentofte Hospital har virkelig taget en for holdet, da de som det første hospital gik på i maj. De har arbejdet sig igennem de første børnesygdomme, mens det nye system skulle tilpasses dansk sundhedsvæsen. Det skal I simpelthen have så mange takkekram for.
Vi går rundt og prøver at holde armene ind til kroppen, så de ikke flyver for hurtigt op. Der bliver arbejdet på højtryk. Når jeg går rundt på hospitalet, møder jeg personale, der tror på det her. Tror på, at Sundhedsplatformen kan læres. Og at Sundhedsplatformen bliver en klar forbedring for patienterne.
Hvor er det skønt at høre – det er lige før, du burde sende det som læserbrev, for hvor har vi ellers hørt meget skidt om sundhedsplatformen. Og du har nok helt ret i, at kollegerne ude på Herlev/Gentofte har måttet tage alle børnesygdommene.
Jeg tror, de to blogindlæg, jeg har skrevet om Sundhedsplatformen, er blevet delt så meget, at det ikke er nødvendigt med et læserbrev 🙂
Det lyder godt, blot er der en enkelt sætning der indprenter sig.
“Mine patientsikerhedskollegaer arbejder i næsten døgndrift for at indberette hændelser til de rette mennesker”
Det lyder som om patientsikkerheden forsat ikke er suifficient i Epic!
Hvordan går det i øvrigt med væskeskemaerne?
Der forventes mange tusinde UTH’er, og det er ikke et udtryk for, at patientsikkerheden er truet. Alt bliver indberettet og taget hånd om. Det er jo en af måderne at lære på.
Det ser ud til, at væskeskemaproblemerne er løst
Er det virkeligt uth’er?
Er det ikke oprettelse af incidents vedr. fejl/ændringsønsker/brugerhjælp du henviser til?
Det er begge dele
Dejligt for jer. Vi slås stadig på Herlev, med det I kalder børnesygdomme.
Systemet er “nyt” i næsten alle vagter, fordi det “tilpasses” og det er bare noget man opdager, når man slås med det ar en funktion pludselig ser anderledes ud, mangler, hedder noget andet.
Jeg er jordemoder og er der noget dette system ikke var skabt til, så er det gravide og fødendes journaler, hvor alle de bløde data som man bl.a. bruger til efterfødselssamtaler ikke er der.
Men vi kæmper os vej med frustrationer og afmagt og rigtig godt kollegaskab.
Held og lykke til jer og pas nu på jeres pegefinger, der skal klikke 33 x i en vandrejounal, 16 gange for at give patienten en ny tid osv.