Kærlighed og savn

Jeg er ked og trist i de her dage. For vores gode, kærlige og kloge ven døde fra os i sidste uge. Jeg går på arbejde med det meste af min opmærksomhed deponeret et helt andet sted. Jeg er ikke engageret, jeg er kedeligt selskab, og jeg kan ikke rigtigt svinge mig ind i et festligt lag. Hvis jeg glemmer noget, ved du hvorfor.

Alligevel sagde jeg ja tak, da en veninde inviterede på CAnalrundfart med Copenhagen Pride fredag aften. Hun kender og er også ked, så vi kunne starte med at græde sammen. En anden veninde havde rosé med i tasken. Alle veninderne kendte og vidste. Det var rart, og det blev sjovt. Det blev faktisk den sjoveste sejltur gennem København nogensinde.

Vi – de heteroseksuelle – blev hængt kærligt ud. Og de andre heteroseksuelle blev udpeget i de andre rundfartsbåde. Det var ubetaleligt sjovt. Bagefter drak vi mere velgørende vin og spiste godt.

Pridefesten kulminerede lørdag med paraden fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads. Jeg elsker den. Paraden er en lang fejring af kærligheden. Af at det er muligt. At vi kan elske, den vi gør som vi nu gør det. Problemerne og diskrimination er ikke væk, men det gør mig hvert år så glad og stolt, at København kan stille den mangfoldighed. Se, hvor forskellig kærlighed kan se ud. Se al den glæde. Vær med, tag del. Men paraden er også altid en påmindelse om, at friheden til at udtrykke sin seksualitet til stadighed er størst, når mænd og kvinder danner par.

Den parade gjorde mig lige lidt glad.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.