En dag på cykel

I går lod jeg løbeskoene hvile. Jeg tog den pink mountainbike på arbejde i Hillerød. Min hverdagscykel er sat i skammekrogen, mens jeg overvejer. Jeg spenderede næsten 3000 kroner på den inden isvinteren. Fordi de ca 25.000 km den havde kørt i sit unge 2½ årige liv havde tæret på den. I sidste uge postede jeg endnu 700 kr i den, og jeg er nødt til at have ny for og bagskifter oveni. De er slået ihjel af salt og sne.  Og jeg ved jo godt, at det selvfølgelig skal laves. Jeg kan ikke undvære den. På den anden side kan jeg sagtens bruge mountainbiken og raceren på skift henover sommeren. Men laves skal den jo. Og måske skal jeg så overveje at investere i en skodcykel med indvendige gear som supplement til kommende isvintre.

Men det var fedt at cykle afsted med et gear sæt, der virkede. Da jeg lukkede mig ud fra Regionsgården, skinnede solen, og pludselig var jeg 12 år. Jeg skulle hele vejen til København, men jeg kunne ikke overhovedet modstå at tage vejen igennem St. Dyrehave og videre gennem Tokkekøb Hegn. Op og ned på sporene. Rundt og rundt på opdagelse. Hilste på svaner, anemoner og røde egern.

Og helt forudsigeligt mistede jeg enhver form for overblik dybt inde i Tokkekøb Hegn. Så jeg cruisede frem og tilbage for at finde ud til noget landevej igen. Resten af turen til København foregik med himmelhøj puls, men jeg nåede mit møde – med sveden fossende.

Hjemturen var iskold, og jeg standsede i Lyngby hos “Det sunde Køkken” og købte en kæmpe sandwich med hjem. Det er dejligt, at fimbulvinteren er slut, og jeg igen kan smutte rundt på cykel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.