Signed and sealed

Søndag cyklede jeg hele vejen til Sluseholmen i bragende efterårssol. Der er godt 30 km, og det var næsten en symbolsk handling at cykle afsted med den underskrevne lejekontrakt i tasken. Jeg følte mig en anelse fjollet. Pludselig måtte jeg bare have de chicke klude på. Ikke noget med svedtransporterende cykeltights og Helly Hansen trøje. Nej, nej – ned i de sorte cowboystøvler og nederdelen fra Desigual. Rygsækken blev kylet hen i hjørnet, og den tjekkede mangestribede taske slynget kækt over skulderen. Der er da sådan lidt højtideligt over at forsejle sin boligsituation, ikke? En glad melodi i øret og jeg var klar.

Kontrakten blev afleveret, og viceværten tog pænt imod. Jeg har været snydeheldig, sagde han. Han havde ringet til en del, som ikke havde nået at se lejligheden. Jeg føler mig faktisk også heldig. I do feel lucky. Bagefter tøffede jeg lidt rundt og kiggede på mit nye hood. Der var ingen hjemme, så jeg kunne kun tusse rundt udenfor og nyde solen. Sad og kiggede lidt drømmende på min kommende kanal og prøvede at forestille mig, hvordan livet mon bliver ved kanalkanten. Jeg må jo finde mig en kajak. Det kan der vist ikke sættes meget spørgsmål ved. Jeg glæder mig inderligt til at have havvand så tæt på. Tænk at kunne springe ned i kajakken om eftermiddagen en lun sommerdag? Forestil dig at snappe badedragt og håndklæde og tøffe ned for enden af vejen og springe i vandet efter en støvet, varm dag på kontoret.

Jeg tog lidt billeder og blev ved med at have den der lidt højtidelige fornemmelse indeni. Og så cyklede jeg da bare hjem igen. Og lod fornemmelsen af en god beslutning sætte sig. Og tog et efterårsbillede fra min gadedør.

5 thoughts on “Signed and sealed

  1. Sådan Helle! Godt at beslutningen er taget og underskriften afleveret 🙂

    Tør man spørge, om det er en lejebolig, som du søgte, og hvad står sådan en lækker sag i ???

  2. Ja det er en dejlig fornemmelse. Det er en lejebolig, og den er hundedyr. Jeg rejser alle mine penge op, så bankerne føler sig ikke sikre nok til at låne mig nogen 🙂 Den koster knap 10.000 om måneden, så måske må jeg ud og holde nogen flere foredrag 🙂

  3. Tillykke med lejligheden, den ser jo bare helt fantastisk ud. Der ser også dejligt ud der hvor du bor nu – men jeg kan godt forstå at du gerne vil tættere på byen. Specielt hvis du skal til at holde flere foredrag……eller samle returflasker……
    Knus Kirsten

  4. Pingback: Sådan en dag i sofaen….. « Helle's Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.