Julerier – or not?

Jeg elsker faktisk julen. Jeg elsker, at man laver hyggelige ting sammen, at der bliver tændt lys i det buldermørke land. Jeg elsker at finde gaver til alle mine mennesker. Og jeg elsker, når de pakker op. Jeg elsker at være sammen med mine unger, og jeg har baskende sommerfugle i maven over at skulle være med til Ellas og Almas jul. DET bliver en fest. Det fylder mig med følelser af noget rigtigt, at alle mine unger og jeg flytter julen til Randers, så mine forældre ikke skal rejse til København. Mit hjerte slår jubelkolbøtter, når drengene i familien har besluttet at smide kvinderne ud af køkkenet juleaften, fordi de ikke gider have tynd sovs. Og det var en særlig herlig fornøjelse at hjælpe min mor med julegaver i sidste weekend

Men jeg får røde knopper af for mange plastiknisser. Jeg slukker for P3, når “Last Christmas” eller andre julerædsler strømmer ud. Jeg kan ikke lide gløgg eller optøede æbleskiver. Jeg bliver tung i kroppen af for meget mad og står lidt af på sylte og medister og sån. Og jeg står fuldstændig af på julehandel og fyldte supermarkeder. Så får jeg lyst til omgående at pakke hele familien sammen og flygte op i en fjern hytte i bjergene i Italien. Hvor der er helt stille. Og ingen nisser.

Internettet redder min jul. Hvor jeg tidligere væltede irriteret rundt blandt danskere med juleforhøjet blodtryk og nissehuer, sidder jeg nu i ro og mag ved min computer. Med en enkelt undtagelse er alle julegaver købt fra min computer. Det er da mageløst. Her sidder jeg med te på kanden og tændte stearinlys og finder på og udvælger omhyggeligt. Uden at bevæge mig ud i hadevejret. Uden nissehuer og julemusik. Jeg elsker det. Så er det nemlig mig, der bestemmer, er det. Og gaverne ankommer i en lind strøm med posten. Som høfligt ringer på og afleverer pakkerne med et smil. Frugt og grønt ankommer fuldstændig planmæssigt foran min dør hver fredag, og resten af den der julemad køber jeg på web-supermarkeder. Den bedste opfindelse siden købmanden droppede budet og longjohn-cyklen. Og nogen bringer det lige til døren. Det er da livskvalitet, så det basker.

Men er det bare mig? Eller er internettet og bloggene ikke ved at gå beserk i ‘give aways’ og lotterier og konkurrencer? Blogs jeg tidligere har læst med stor fornøjelse, fordi de var sjove eller kloge, blander pludselig reklamer for det ene og det andet ind. Firmaer donerer gaver til de populære bloggere, som så helt gratis leverer reklame for økologiske delikatesser, undertøj eller andre lækre damesager. Undskyld, må jeg kaste op i dit tastatur?

Hold nu op. Lad nu være med forstyrre min webbaserede julefred. Nu troede jeg lige…… Og vupti bliver det en god forretning, at jeg læser med. Det holder jeg så op med.

Jeg elsker jul. Men jeg synes ikke “Forretningen Jul” er specielt charmerende.

4 thoughts on “Julerier – or not?

 1. Hej Helle 😀
  Tror jeg prøver din web-julehandel i år. Var på julemarked på Frederiksberg i dag. Det var egentlig ok, men der var godt nok meget ikke-juleri. Og chokket og OCD-tilstanden indtrådte momentant, da vi blev nødt til at bevæge os ind i Frederiksberg Centeret for at købe en fødselsdagsgave. Fik åndenød i H&M, svedte tran i Bog & Idé og Føtex tog al glad julestemning ud af mig. Blev ond i sulet og skubbede nærmest til folk for at komme ud. Pyh ha. Slemmer oplevelse….
  Knus Katrine
  PS. Lad være med at kigge forbi mig. Jeg har to give aways…. ;-/

  • Hahaha – altså din blog dribler jeg jo ikke lige udenom, vel?
   Må jeg give internetjulehandel mine bedste anbefalinger (sorry Mette). Det er stærkt humørforbedrende.
   Knus

 2. En give away fra tid til anden kan ikke hidse mig op. Men ljeg følger dig klart på irritationen, når ellers fantastisk sjove bloggere bliver til rene reklamesøjler. Hele tiden. Og jeg tror jeg ved hvilken du specifik kunne ærgre dig over…i denne søde give awaytid.
  De sidste voldmange år har jeg været en del af den kommercielle jul, og bandet internettet væk, fordi det stjal alle vores faste kunder.
  Og helt ærligt tror jeg godt det kan gå hen og blive et problem for detailhandlen. Sådan på den lidt længere bane.
  Men i år har jeg sjovt nok også hapset mange gaver via nettet. Skønne gaver. Velovervejede gaver. Og den dumme telefonting har jeg også købt over nettet. (og bytter den såmænd også over nettet)
  Websupermarkeder? Måske man skulle prøve det..

  Den med hytten i Italien lyder nu forresten skrupskøn.

  • Vi ku’ da bare lave en hurtig tur til den der hytte, ik?
   Du har helt ret. Jeg er sikker på, at internethandel kommer til at gå ud over fysiske butikker. Men jeg fortsætter nu helt uden at skamme mig. Fordi jeg bliver sådan et surt løg af at drøne rundt i butikker. Prøv http://www.nemlig.com – det er virkelig fantastisk at få alle varer bragt. Eller http://www.irmatorvet.dk eller superbest, som også har internetbutik.
   Knus Helle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.