Voksne børn og kludetæpper

Sidst på eftermiddagen i går trådte jeg ind i en blomsterforretning på Frederiksberg og granskede buketterne med roser. – Jeg har fået dem allesammen i dag, sagde blomstermanden med en umiskendelig accent af noget mellemøstligt. – Jeg skal have den fineste, sagde jeg, for lige nu er min svigerdatter til eksamen og forsvarer sit speciale. – Hvor er du en sød svigermor, sagde han. Og jeg grinede, mens vi causerede lidt over de der svigermor-billeder med spruttende drager, som klamrer sig til deres forvoksede drengebørn.

Det er ingen kunst at være en sød svigermor, når jeg har den fineste svigerdatter. Når jeg ser, hvordan hun får min søn til at stråle. Når jeg mærker, hvordan hun gør min familie rigere. Når jeg bliver glad. Bare fordi hun er der.

Og når der ikke er nogen grund til at klamre mig til søn. Fordi han ikke er et forvokset drengebarn men til blev en mand, der kan selv. Og fordi han ikke har noget behov for at hænge i mine arme.

Mit familiekludetæppe vokser hele tiden. Mine små rollinger er er blevet store. Med uddannelser og jobbeskrivelser og egen dørmåtte og fælles avis. Med lige præcis de kærester, som passer til dem. Og mine store rollinger får små rollinger. Som får mig til at klukke over ligheder med forældrene. Og sådan ruller hjulet videre i det store univers.

Mens jeg kan sidde her og varme mig i kludetæppet. Jeg ser lidt forundret på de voksne mænd og kvinder, som mine rollinger er blevet til. Lige pludselig, på en måde. Og jeg undrer mig over, at eksperter bliver ved med at udtale, at familien har mistet sin betydning. Min har ikke.

Og svigerdatteren? Hun fik da 12, sådan som jeg vidste at hun ville.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.