Så kan man jo godt føle sig sådan lidt…….småroyal?

Jeg har holdt en slags fri. Af den slags fridage, hvor man alligevel bruger nogle timer i mailboxen og mobiltelefonen. Men alligevel. Lidt er bedre end slet ikke. Og når man holder sådan fri og er kaldt til Jylland, så falder vejen selvfølgelig forbi mine forældre.

Onsdag lokkede jeg dem til Århus, fordi jeg var tæt på desperat over, at Sculptures by the Sea havde sidste salgsdag på søndag. Jeg var parat til at give køb på Aros’ nye tagkonstruktion, bare jeg kunne komme til stranden og se på kunst. Så det gjorde vi. Startede i lystbådehavnen med frokost og spadserede afsted langs kysten.

Jeg er vild med konceptet. Godt spottet af kronprinsen og frue at det ville passe perfekt til den kyststrækning. Jeg bliver så nemt begejstret over andre menneskers fantasi. Hvem finder f.eks. ellers på at bygge et hus – med stue, bryggers og alting – med regnen dryppende fra loftet i alle rum? Eller strikke 50 gopler og hænge dem op mellem træerne?

Hvordan får man ellers lokket hober af århusianere ud at gå og grine på samme tid? Hvor er det en god idé.

Og så pludselig kommer hende her spadserende imod os.

Så kigger man jo lidt. Og en ekstra gang. Bare sådan der. I sin lyserøde cardigan helt uden hat. Og uden prinsgemal. Og bare ligner en hvilken som helst gruppe århusianere på kunsttur på stranden. Med kun en enkelt diskret grå habit med bule under jakken.

Så traskede vi bagefter den kongelige gruppetto hele vejen tilbage gennem skoven til Hotel Marselis, hvor hun vist blev hentet af en kronebil.

Jeg er ikke royalist. Men jeg blev sådan lidt grundglad over at bo i et land, hvor en dronning sådan kan gå på tur langs stranden. Blandt hundredevis af andre mennesker. Og se på kunst. Jo hun havde selvfølgelig direktøren for Aros til at guide sig. Det havde jeg ikke. Men det er okay med mig. Jeg kan godt blive glad over at kunne gå i hælene på Margrethe sammen med min far og mor og se hende hoppe kækt ned ad en lille bakke. Med jakkesættet i hånden.

Godt gået, Århus.

2 thoughts on “Så kan man jo godt føle sig sådan lidt…….småroyal?

  1. Enig! Jeg har brugt eftermiddagen sammen med familien på stranden og i skoven og set udstillingen – og jeg er helt enig med dig – det er en flot udstilling og en fantastisk kombination.
    Jeg er glad for, at jeg nåede oplevelsen i år!

  2. Udstillingen har jeg ingen anelse om. Desværre lader det til. Men jeg er SÅ enig i storheden i at møde landets dronning og regent uden følget. Sådan på den helt almindelige danske måde. Måtte lige have forstørret billedet op. Men stort og glædeligt at opleve.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.