Genopstået fra de halvdøde

Virus fra helvede viste sig at være en bacille fra helvede. Som kunne kvæles af den rigtige medicin. Og nu er jeg forvandlet fra febermonster i fosterstilling til opretsiddende og feberfri. Stadig med en hoste som en gammel ryger og en kondition som en 150-årig.

Og så vil jeg gerne allerede nu bestille hjemmeservice til en næste gang. For mens jeg har ligget helt stille under dynen, har nullermændene haft kronede dage. De har formeret sig og vokset til gigantstørrelser. Der har sneget sig aviser ind i alle hjørner, og opvaskemaskinen stinker af død gnu. Der er ikke meget træningstøj at snurre en tur i vaskemaskinen, til gengæld er kurven fyldt med gennemsvedt febertøj. Jeg begynder at forstå hjem, der kan gå i forfald på en uge.

Mad er der ikke blevet lavet meget af den sidste uge. Rugbrød og havregryn har været fint. Hvor er Mick Schack, når man har brug for ham? Nå pyt, han ville givetvis have snakket for meget.

Jeg er blevet færdig med tredje bog af Murakami om 19Q4. Og nu står jeg i en slags litterært tomrum. Fordi det er svært at komme efter. Det er den mærkeligste og den bedste bog, jeg har læst meget, meget længe. Måske jeg bare skulle læse den igen? Jeg tager mig selv i at stirre længe og undersøgende på månen. Som Aomame og Tengo gør det i Tokyo i 19Q4. Nogen bøger går i sjælen. Og fylder så meget, at de kræver lidt tid til indre omsætning. Sådan lidt boglig stilhed.

I går gik jeg hele vejen hjem fra Frederiksberg. Fordi solen skinnede gennem blæsevejret. Og intet i verden har endnu overbevist mig om, at man bliver bedre rask af at sidde og glo på en indefimset sofa. Det var også godt at blive blæst igennem og mærke lidt sol på kinden. Men det varer lidt, før jeg løber samme tur. Eller…. Det bliver i hvert fald ikke i dag.

Om lidt dufter her af rent tøj, rene gulve og ren opvaskemaskine. Om lidt begynder jeg at forholde mig til verden igen.

6 thoughts on “Genopstået fra de halvdøde

 1. Hey – you’re back! 😉 Godt for dig. Det er nu sjovest at være frisk. 🙂
  Jeg bliver vist nødt til at få fat på de bøger. Har bestilt på bib, men er langt nede i køen.
  Knus 🙂

  • Yes, I’m back. Og nu skal vi snart løbe en tur i skoven. Jeg læser Murakami på min Kindle reader. Så slipper jeg både for ventetid og for tunge bøger i sengen.

 2. Hvis jeg nu som dine næste bøger anbefaler disse to

  Emma Donoghue, “Room”
  Jonathan Safran Foer, “Extremely loud and incredibly close”

  … kunne du så ikke anbefale, hvilken Murakami-bog, der bør være min første? Jeg gik igang med “Norwegian Wood”, men det var for lang i spyttet, så jeg gav op…

  Dejligt, at du er rask igen!

  • Tusind tak for anbefalinger. Jonathan Safran Foer har jeg længe tænkt på og næsten glemt igen. Han skal vist med på ferie i næste uge. Måske dem begge.

   Hmmm, jeg ville netop anbefale Norwegian Wood. Eller måske Kafka på stranden? Han er lang i spyttet, ham Murakami, og man skal virkelig vænne sig til hans univers. Men jeg er fanget.

   Ja, det er SKØNT at være rask igen.

  • Tak for endnu mere inspiration. jeg har faktisk overvejet at lave en liste over yndlingslitteratur på bloggen.
   Murakami har også lavet en dejlig lille bog, What i talk about when I talk about running. Og man behøver ikke være løber for at nyde den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.