Slap nu af, stræbertype

Hi, my name is Helle, I am a work addict……  Jeg har helt uden betænkning skåret et par dage af min ferie, mens jeg tøffer rundt i det nordlige Californien. Hold nu op, tænker I. Nu er der lige kommet en smule styr på flexregnskabet, og arbejdslivet er næsten til at overskue.

Men for fanden da. De kan bare noget her, som jeg kan lære noget af. De kan også en masse crab, og jeg kan ikke kopiere til Københavnske tilstande. Men de kan noget, som jeg gerne vil lære. Og jeg har fået mulighed for at besøge et call center for patienter i San Jose. Selvfølgelig vil jeg gerne det. Og jeg har fået mulighed for at besøge et Medical Center og følge med i, hvordan de rent praktisk koordinerer behandling og pleje af patienter med flere kroniske sygdomme. De patienter, som let kommer til at cykle rundt i systemet, fordi de hører til flere specialafdelinger. Det sælger jeg glad og gerne to fridage for.

Mit kursus har været skidespændende. Og nørdet. I dag gik formiddagen i Garfield Health Care Innovation Center, hvor jeg mødte robotter, intelligente fødestuer, smarte senge og kreative måder at bruge X-box. Det hele handler om at gøre livet lettere og smartere for patienter og sundhedsfaglige, og jeg elsker det med x-box. X-box reagerer på bevægelser. Dvs du kan lave genoptræning af syge hjemme i stuen. Eller på patientstuer, hvor de kan konkurrere mod hinanden. Men teknologien kan også udnyttes fx på operationsstuer, hvor læger og sygeplejersker ikke kan røre et tastatur,fordi de er klædt sterilt. Tænk hvis man med en håndbevægelse, eller måske et ord, kan få aktiveret computerskærmen med patientens prøvesvar. Eller røntgenbilleder. Midt under operationen?

Det sted var så sprængfyldt med ideer, at jeg næsten kunne mærke trykket, da vi kørte derfra. Jeg beklager den ringe billedkvalitet, men her er en slags indtryk af dagens nørderi. Nyd især jakkesæt i fri dressur med x-box. Eller mit drømmeskrivebord med integreret gåbånd.

4 thoughts on “Slap nu af, stræbertype

  1. Vil da næsten sige, at det var underligt, hvis du ikke ville benytte dig af de to tilbud. Det ser ud til, at de er meget længere fremme med nytænkningen? Det lyder i hvert fald spændende!

    • Det var spændende. Jeg ved ikke, om de er længere. I hvert fald kommer de til DK i juni for at lære noget om rehabilitering. Så kan jeg jo returnere lidt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.