Modvind på cykelstierne

Det er næsten en sand fornøjelse at cykle hjem fra arbejde. Solen skinner, og skoven er grøn. Og, ja, jeg cykler hele vejen. Alle 45 kilometer. Den blå racercykel er forfremmet til mit daglige transportmidler. Og der er dødsstraf for at nakke den. Ikke kun fordi det er forbudt, og jeg bliver sønderknust, men også fordi jeg cykler rundt med TO monstertunge tykke kæder til at låse den fast med. Og det giver næsten hold i nakken. Og pokker skulle transportere begge kæder rundt på Sjælland, hvis nogen alligevel napper min cykel.

Men det er en nydelse at race afsted langs Kongevejen og overhale de smarte i det dyre tøj. Dem med topmaven, som er trukket i Riis dresset eller gul førertrøje. Jeg elsker at hvisle forbi en elcykel på vej op ad bakken. Og jeg hviner næsten af fryd, når jeg kommer hurtigere frem end bilerne.

Men jeg vil godt have den vind op til forhandling. Jeg mener, vi bor i et demokratisk land. Eller? Man kunne ærligt talt godt fordele vindretningen mere retfærdigt. For hver dag kører jeg ind i en massiv mur af blæst, når jeg kommer til et sted mellem Blovstrød og Birkerød. Kunne man ikke skifte retning hver anden dag? Det er en seriøs vind, jeg taler om.

Ikke at jeg har noget imod en kæk vindblæst frisure. Eller blæst op under sommerkjolen. Men når jeg må træde til NED ad bakkerne og stå op i pedalerne, når det går op, så er det for meget. Når det er hver dag. Så hvis I bare ændrer det til fredag, vil jeg være glad. For i morgen skal jeg bare på Rigshospitalet. Aftale?

6 thoughts on “Modvind på cykelstierne

 1. 45 km! Manner…. Men det er nu helt fantastisk at cykle i det her vejr. Og nu bliver jeg nødt til at spørge; har du cykelbukser på til den distance eller klarer du dem i løbetights? 🙂 Sådan for at komme helt ned på det lav-praktiske niveau… 😉

  • Haha, jeg er så udstyrs low tech. Jeg cykler bare i bare ben og sommerkjole. Nogen gange har jeg cykelbukser på, men min røv kommer til at se så stor ud. Nej, jeg elsker bare at have bare ben. Jeg har heller ikke click pedaler, har bare sat almindelige pedaler på.

 2. Imponerende – ville gerne se dig hvine lykkeligt…..
  Jeg er heller ikke vild med den konstante vind i Danmark, det er nok det mest blæsende land i Norden! Så hvis du finder en opskrift til at stoppe den, vil jeg gerne have den 🙂

  • Og synge med af hjertens lyst på mine sydamerikanske yndlingssange, ikke? Det gør jeg nemlig også, når jeg lige glemmer, at andre også kan høre.

 3. Hej Helle,

  Jeg har læst Michelles blog (Triatlet, kan ikke huske efternavnet) hun skriver om mænd og hvor meget de HADER at blive overhalet af kvinder. også af mænd, men kvinder er værre.
  Så bare giv den gas Helle, det er sikkert godt for deres maver…

  Jeg synes jo selv jeg har for langt til job for at kunne cykle…. men det er jo intet i mod dine 45 km. Sejt…tør næsten ikke spørge om du køre begge veje?

  KH Karina

  • Nej det er sjældent jeg kører begge veje. Jeg tager cyklen med i toget om morgenen. I København er det gratis.
   Ja, mænd hadede også at blive overhalet, dengang jeg kunne løbe fra dem. Og det var det bedste, jeg vidste.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.