Om langsomhed og kloge kvinder

Jo tak, jeg har haft endnu en stor weekend. Hvor jeg lærte at hakke bremsen fuldstændig i, inden hverdagen får grebet  mig helt om struben. Jeg var til fødselsdag i Nordjylland hos en kær veninde, der rundede 70 år. Jeg havde for lang tid siden købt flybilletter til Karup, som både var billige og sørgede for masser af tid i det nordjyske. Jo, skam, Nordjylland retur kan gøres for 400 kr. I modsætning til togturen, som koster i nærheden af det tredobbelte. Og så er jeg ikke så svær at overtale til noget miljøsvineri.

Altså stod jeg i strålende sol lørdag morgen klokken 8.45  i Karup Lufthavn. Aj, det hedder vist flyvestation. Her kan man ikke tage fejl af gatene.

Og så havde vi den dejligste fest med kvinderne fra Ullas liv. Mindstepigen var 4 uger, og hvor gammel den ældste var, skal jeg lade være usagt. Fællestrækket var vigtige roller i Ullas liv. Vejret var bestilt til lejligheden, hvor vi dækkede borde til 30 i den smukke have. Der sker altid noget godt og dejligt, når man blander en bunke kvinder i alle aldre. Som En af døtrene sagde: Jeg elsker at være sammen med alle de forskellige kvinder, for det gør mig fuldstændig tryg ved at blive gammel.

Min rolle i fødselarens liv? Jeg startede som barnepige for hendes børn. Siden har vi mødt hinanden i faglige kredse og skrevet en bog sammen om smerter og smertebehandling. Og nu sad jeg og lærte det barn, jeg passede, at kende igen og følte mig nærmest jævnaldrende. Og tilbragte endnu en weekend med dejlig mad og liflig vin i solskin.

Mit sene søndagsfly til København forærede mig en lang dag sammen med min gamle veninde, som vi fik helt for os selv, da resten af gæsterne var taget hjem. Vi spiste rester til frokost og travede en lang tur i området ved Hjerl Hede. Jeg havde glemt, at det er et billedskønt område med bakker og søer og kilometervis af lilla lyng.

Så kan man sagtens sidde her i Sydhavnen og være grumme tilfreds med, at der ikke var tidlige flyafgange om søndagen. Fordi en hel weekend med de klogeste kvinder og nordjysk natur kalder på noget langsommelighed og nydning.

4 thoughts on “Om langsomhed og kloge kvinder

  1. Dejligt indlæg. Fra mine bedsteforældres gårdsplads kunne man se ned til Hjerl Hede, så jeg har så mange skønne minder fra det område, og dit billede og din tekst får lige hevet dem frem af mindearkivet.

  2. Se, det er jo en af fordelene ved at blogge. Man lærer områder i Danmark at kende som man ellers aldrig ville have set. Måske. Og får lyst til noget fædrelands-ferie.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.