Sex efter 50

Mens verden tilsyneladende går amok i en bog om en jomfrus seksuelle debut, må jeg erkende, at jomfrusex ikke længere kan tænde mig. Jeg er et andet sted i mit liv. Jeg læser med stor fornøjelse erotisk litteratur. Det er bare ikke nok at sige pik og kusse. Der skal andet og mere til. Helst skal det også være god litteratur. Eller klogt.

Derfor er jeg rigtig glad for at have fået tilsendt denne bog. Som jeg har fået æren af at skrive en anmeldelse af. Alle jer, der har et fem eller seks eller syvtal forrest i jeres alder, og alle jer, der er stærkt på vej – stay tuned.

Bogen er skrevet af min gamle kollega Skejby Sygehus, Ditte Trolle, som er gynækolog. Og altid har interesseret sig for kvinders ve og vel. Og da hun for nogle år siden blev bedt om at holde foredrag om sex i moden alder, måtte hun sande, at det blev der ikke skrevet meget om. Som om sexlyst, drifter og erotik ligeså stille gled ud af kvinders liv i fyrreårsalderen.

Hun skriver i sit forord: “Den seksuelle revolution til trods er ældre stadig ramt af forestillingen om, at sex ikke er noget for ældre mennesker. Det kan betyde, at ældre ikke får den rådgivning om seksualitet, de kan have brug for, for eksempel i forbindelse med sygdom. Det kan også betyde, at ældre par bliver skilt ad, når de kommer på plejehjem.
Derfor blev foredraget om ældres sexliv til en bog, og bogen handler om både kultur og medicin.”

I min egen lille verden undrede det mig, da jeg var syg og fik kemoterapi, at ingen syntes, det havde betydning aftale med mig om sex. Du er jo alene, så det behøver vi vist ikke tale om, sagde en sygeplejerske. Nu sidder jeg med Dittes bog i hånden. Og kan næsten ikke vente med at vende bladene. Mere om en uge eller to……

20120922-144051.jpg

4 thoughts on “Sex efter 50

 1. Jeg er jo næsten i målgruppen. Lige om lidt i hver fald. Så jeg glæder mig til at høre mere. 😉 Når der endelig bliver åbnet for endnu en af de “ting”, som vi ikke snakker om….For sex er jo for de unge og stramme? 😉

 2. Puha, det røg jeg lige op i det røde felt!!!!!
  Siden hvornår er det at man er alene blevet en grund til ikke at beskæftige sig med sex???
  Den sygeplejerske trænger vist til et af de kurser jeg har holdt så mange af – hvor man kan lære at alle patienter også har et sexuelt behov for uanset alder, sygdom, handikap og civil status.
  Selv gamle grise har et behov for kærlighed…..

 3. Ja, hvor er det underligt, at ingen syntes, at de skulle tale med dig om sex da du blev syg – single eller ej. Rigtig ærgerligt at mange bliver mødt på denne måde i sundhedssystemet… Det er godt at Kirsten og andre kan oplyse sygeplejersker m.fl. om at alle har seksuelle behov, og at det for de fleste patienter er et ønske at sundhedspersonalet tager emnet op.

  Uh, jeg glæder mig til at læse din anmeldelse af bogen!! Dejligt at der endelig er kommet en bog som omhandler det vigtige område.

  • Jeg tror, at hvis nogen var begyndt at tale om sex, mens jeg fik kemoterapi, havde jeg nok afvist det. Det ville virke helt ligegyldigt på det tidspunkt. Men senere, da jeg gik til kontrol og var rask igen, ville jeg ønske, at lægerne havde taget det op og taget det alvorligt.
   Anmeldelsen af bogen ligger der allerede i indlægget i går. Det er en dejlig bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.