Vandkantsoplevelser

Mens hele Danmark havde besøg af Bodil, havde vi vores eget lille drama i Sydhavnen. Ikke som i Gilleleje, hvor både blev slået til pindebrænde, og moler forsvandt. Bare et lille bitte drama.

Jeg fik besøg af to jyder, der ikke lod sig slå ud af blæsevejr. Vi droppede planen om at mødes på Arken. I stedet satte de sig til rette i mit køkken og råbte på vin. Det fik de, men forholdsvist tidligt på aftenen satte de kursen mod hotellet på Vesterbro. Det blæste alligevel så meget, at busserne ikke kørte. Jeg satte mig fredeligt og læste, indtil jeg kastede et blik ud af vinduet. Og fik øje på vandet.

Vandet stod lige udenfor mit vindue. Ikke de sædvanlige to meter nede, men lige udenfor. Jeg kunne trippe direkte ud på min ponton. Nå da, tænkte jeg, og tændte for computeren. Hvor der lå flere mails fra udlejeren om stigende vandstand. Folk var mest bekymrede for deres biler, som stod parkerede i kældrene. Senere kørte politiet rundt og bad dem fjerne bilerne fra parkeringskældrene. Og Europark havde en fest resten af natten med at knalde de ulovligt parkerede biler.

Senere blev vi bekymrede for os selv. Eller vores hjem. Og Beredskabsstyrelsen ville komme med sandsække og plastik. Jeg gik ud i stormen og ledte efter sandsække. Flere gange. Indtil jeg var så søvnig, at alting blev ligemeget. Jeg havde ryddet det meste fra underetagen til køkkenet. Bøger på de nederste hylder, rod under sengen, cykler og sådan. Jeg kørte gaffa rundt om dørene og gik i seng. Og sov trygt og godt, til jeg vågnede næste morgen.

Nu var sandsækkene kommet. Beredskabsstyrelsen havde kastet dem ude på vejen, og jeg fik dagens styrketræning. Så var jeg nødt til at lade vand og sandsække passe sig selv og tage til Hillerød og lede verdens vigtigste møde. Vandstanden blev levende dokumenteret på Facebook dagen igennem.

Jeg tog hjem og meldte mig ud af dramaet. Fordi det er så meget sjovere at være til julefrokost med en festlig samling mokker end at sidde og glo olmt og stift på stigende vand. Det måtte gå, som det måtte gå. Jeg skred til julefrokost.

Nu har jeg hevet gaffatapen af dørene og slæbt to tons sandsække ud på terassen. Det blev aldrig et rigtigt drama. Vandet var tæt på, men det blev ude. Og jeg fik ryddet op under sengen.

IMG_2567

2 thoughts on “Vandkantsoplevelser

  1. Lidt sydhavnsdramatik… Trods alt godt du slap for vand indendørs andet end i hanerne. Men så havde du selvfølgelig fået ryddet endnu mere op… ;-))) Du fik meget godt ud af vejrdramet; styrketræning, oprydning og en velfortjent julefrokost. Good for you hele vejen rundt. 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.