Lørdagstyveri

Forleden dag lykkedes det to veninder helt uafhængigt af hinanden at få mig til at tabe mælet. De spurgte sådan lidt ud af det blå: Hvem tager sig egentlig af dig, Helle?

Nåmn, det… øh, det….øøøhh, det gør jeg vel selv. Eller..øøhh…. jeg har jo mine børn og de bedste veninder og….. Jamn, det…. øh…, det tænker jeg vel ikke sådan over, vel?

For jeg har da drømt om, på de der hårde dage, som 2014 allerede har serveret lidt for mange af, at der sprang en lækker, klog og sød mand frem og serverede lækker mad, når jeg igen lidt for sent kom hjem efter arbejde og løbetur. Eller at samme slags lækre, søde og kloge mand lagde sig ved siden af mig om aftenen og holdt sine arme blidt beskyttende og måske lidt trøstende omkring mig. Mens jeg langsomt faldt i søvn.

Men ingen har opfundet den datingservice endnu. Og jeg er på alle måder så vant til at falde i søvn uden. Og klare min mad og alt det der.

That’s the deal i mit liv, og jeg har så mange mennesker, der er mine på den gode måde. Det er ikke en klagesang. Jeg har så mange, at det har været svært at nå rundt om dem allesammen. Og jeg har det bedst, når jeg når dem ordenligt. Derfor sidder der ind imellem en lille uvenlig orm og kradser bag mit øre. Den fortæller mig, om alt det, jeg ikke har nået. Alt det jeg heller ikke fik gjort godt nok den dag. Og sender ilinger længere ned i mit hjerte. Lige der hvor den samvittighed er placeret, som kan have hang til at blive dårlig.

Den samvittighed er besværlig. Den har sine gode sider, for den sparker mig i røven, så jeg gør mig umage. Men den får mig også til at dukke hovedet og næsten skamme mig, når jeg ikke evner det hele.

I dag stjal jeg en hel lang lørdag uden mennesker. Jeg sov, til jeg vågnede. Jeg vaskede mange måneders saltvandslag af mine enorme vinduer, mens jeg legede akrobat ud over kanalen. Jeg fandt film og bøger til min mor. Jeg læste avisen langsomt og læste videre i min bog, mens lørdagen flød afsted. Jeg løb selvfølgelig en lang tur i aftensolen og svømmede ture i kanalen. Og jeg genoptog mit stoleprojekt, som har været sat på pause de sidste uger. Jeg har fået malingen af de fire stole, og nu fik den første af dem også den olie, den har trængt til. Måske bliver de allesammen færdige en dag. Hvem ved?

Jeg burde måske have gjort noget andet. Taget mig af nogen børn. Taget med nogen andre børn til Middelaldermarked i Valbyparken. Kørt på loppemarked. Ringet til nogen, jeg ikke har ringet til længe.

Men jeg gjorde det ikke. Jeg stjal den her lørdag og tog mig lidt af mig. Og i morgen tager jeg igen over til min mor.

IMG_3250

2 thoughts on “Lørdagstyveri

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.