Feriefeber

Hjemme hos os har vi brugt den sidste måned – og alle implicerede ferier – til at udveksle baciller. Vi har gjort os i influenza, forkølelser, ondt i halsen og hoste. Især Vera og jeg har taget vores del. Når den ene er blevet rask, har vi generøst givet mikroberne videre til hinanden. Vera er efterhånden tynd som en lille pind, og hun er sat på en streng diæt med masser af smør og fløde.

Det har kostet mig den skiferie, jeg havde drømt om i et år, og nu har det kostet påskedagene og de første forårsdage i haven. Jeg er grundsur, nu jeg har brugt endnu en dag under dynen. Jeg nåede akkurat at sige til min veninde i aftes, at jeg heldigvis ikke var blevet syg igen. Det varede lige til jeg kom hjem. Så havde jeg igen feber.

Både Sofie, Thomas og Esther har været syge, og jeg har taget det hele med hjem. I dag har jeg læst kriminalromaner og set ud på forårssolen.

Det er som om, mit immunforsvar nogle vintre til stadighed er smadret. Som om intensiv kemoterapi sætter sig igennem i mange år. Ingen ved det. Og det går jo altid over.

Og midt i det hele vokser Sofies baby inden i hende og gør sig klar til at møde familien. Og jeg har haft en færdigpakket weekendtaske parat de sidste uger. Parat til at styrte afsted og passe de to piger, mens forældrene føder.

Vi håber bare, at hun venter, til i morgen når jeg er færdig med at have feber.

IMG_6285

My family have spent the past month – and every implicated holiday – to exchange bacilli. We have taken the flu, colds, sore throats and coughs. Especially Vera and I have taken our part. When one has recovered, we have generously passed microbes on to each other. Vera is wearing thin as a straw, and she’s put on a strict diet with lots of butter and cream.

It has cost me the skiing, I had dreamed of for a year, and now it has cost the Easter holidays and the first days of spring in the garden. I am pissed, now I have spent another day in bed. Last night I just told to my friend, that I fortunately not was ill. It lasted until I got home. And I had a fever again.

Both Sofie, Thomas and Esther have been ill, and I have taken it all. Today I have been reading detective novels and looking at the spring sun from my window.

Some winters my immune system seems to be constantly smashed. As if the side effects of intensive chemotherapy can be felt for many years. Nobody knows. And it will always pass.

In the middle of everything Sofie’s baby is growing inside her and getting ready to meet the family. I’ve had a prepackaged weekend bag ready for the last few weeks. Ready to rush off and take care of the two girls, while their parents give birth to the next one.

We just hope she will wait until tomorrow, when I’m done with having fever.

One thought on “Feriefeber

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.