Om at være heldig #20

En tidlig morgen, da jeg kom gående over hospitalets areal, ringede min telefon. Det var to venner fra Indien, der græd i telefonen og spurgte fortvivlet til, hvordan alting skulle gå. De spurgte, hvad de kunne gøre for mig. Jeg forklarede om sygdommen og behandlingen og sagde, at det hele nok skulle gå.

Jamen, sagde de i munden på hinanden, hvordan skal du klare dig? Og så græd de lidt igen. Jeg kyssede dem hele vejen fra Århus for deres kærlige omsorg. Men de spurgte videre. Hvad lever du af nu? Hvor skal du bo? Og så gik det op for mig, at de faktisk talte om at sætte en indsamling igang. At hvis jeg havde fået lymfekræft i Indien, ville jeg have mistet mit job og dermed min indkomst. Jeg ville blive sat ud af min bolig, og jeg ville ikke kunne betale for behandlingen.

Jeg satte mig ned på en bænk. Og så forklarede jeg dem langsomt, at jeg ikke mistede mit job. At min arbejdsplads ville betale mig løn under hele forløbet, og at samfundet ville betale min arbejdsplads nogen af pengene igen. Jeg ville ikke miste min bolig, men blive boende. Og vigtigst, at hele min behandling ikke ville koste mig. Behandling på hospitalet er gratis og betalt gennem vores skattepenge. At jeg ville få hele behandlingen, og at jeg virkelig håbede på at overleve. Og komme tilbage og se dem i Delhi.

De blev helt stille i telefonen. De fattede det ikke rigtigt. Og så eksploderede de i glade stemmer og glædesgråd.

Jeg blev siddende længe på bænken og tænkte på, hvor heldig jeg var. At blive født netop i Danmark. At jeg levede i et land, der tog hånd om mig, når alt var værst. At jeg kunne samle mig om at klare den barske behandling. At jeg stadig kunne få mad på bordet. At min behandling ikke var afhængig af, hvem jeg var. At mit job ventede på mig, når jeg var færdig med behandling.

De to sluttede vores samtale med at fortælle, at de bad for mig hver dag. Jeg følte mig velsignet. Og taknemmelig helt ind i knoglerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.